Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Forever 21 = copycat

Door Patricia op 23.05.2009

In de VS is er een kleine oorlog aan de gang tussen kledinggigant Forever 21 en het all American brand Trovata. Forever 21 zou namelijk een zevental designs van Trovata zo goed als volledig overgenomen hebben. Dat is niets nieuws, want de keten werd al eerder beschuldigd van plagiaat door onder andere Diane Von Furstenberg, Anthropologie en Anna Sui.

forever21trovata

(Boven Forever 21, onder Trovata)

We weten allemaal al langer als vandaag waar ketens de mosterd halen, maar de gelijkenis is in dit geval gewoon schandalig. De huidige wetgeving in de VS is van die aard dat enkel grafische prints en artwork onder de auteurswet vallen. Trovata probeert in deze zaak echter te focussen op stiksels, knopen en patronen. Deze zaak zou volgens sommigen wel eens een kentering in de Amerikaanse wetgeving kunnen teweegbrengen omdat het de eerste keer is dat Forever 21 voor zulke praktijken effectief voor de rechtbank verschijnt. Belmodo.tv is alvast benieuwd naar de uitkomst!

page loaded