Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion knows no crisis

Door Michael op 08.05.2009

Dat de mode-industrie niet in crisis zit is natuurlijk een dikke vette leugen, al leek dat wel heel even anders vorige week in New York. Naar jaarlijkse voorjaarsgewoonte kwamen alle Amerikaanse fashionlovers samen op een groots gala, het Metropolitan Costume Institute Gala. Deze avond is een beetje de tegenhanger van hét event aan de Amerikaanse Westkust nl. de Oscars . Het gala is het moment waarop de elite van de Amerikaanse fashion industry samentroept. Het thema dit jaar was 'Model as Muse: Embodying Fashion'. Alle ogen van de Amerikaanse mode-industrie zijn gericht op wie wat zal dragen en wie de grootste fashionblunder op zijn naam mag schrijven.

De editie van 2009 is veelbesproken want Rihanna maakt hier haar eerste publieke optreden na de Chris Brown affaire en niemand minder dan Madonna krijgt de stempel van 'afschuwelijk gekleed' toebedeeld. Hieronder een kort Belmodo.tv-overzicht van wie in wat die avond de revue passeerde: 

04da5086ee766abbfef525808556263a d1d4f98a 86372803-thumb

Topmodel Gisele Bündchen in Versace & Finn kwam opdagen met haar man Tom Brady. Kanye West bracht zijn vriendin Amber Rose mee. Kanye droeg een tuxedo van Louis Vuitton, zij een jurk van Carolina Herrera. Anna 'Vogue' Wintour in Chanel Couture.

  86374076-thumb 86371729-thumb victoria-beckham-at-the-costume-institute-gala-metropolitan-museum-of-art-new-york_0

Worst dressed of the evening was vast en zeker Madonna. In een "creatie" van Louis Vuitton met een "apart" haaraccessiore. Gelukkig maakte Heidi Klum veel goed met een jurk van J. Mendel. Wie een goeie indruk kon maken op de red carpet was Victoria Beckham. Posh was stijlvol en sexy gekleed in een japon van Marc Jacobs, juwelen van Chopard en shoes van Louis Vuitton.

  c23aaf7a 86373904-thumb c5f72314

Talkshowwonder & supermodel Tyra Banks probeerde haute couture uit met een kleed van Badgley Mischka. Actrice Kirsten Dunst straalde in haar Chanel jurk afgewerkt met een handtas van Ferragamo. Somalisch model Iman schitterde in Donna Karan.

  b9d7e6f4 86374048-thumb e87fcae1

Zangeres Ciara deed het dan weer met Emilio Pucci. Elizabeth Hurley fonkelde in een prachtige jurk van Elie Saab met juwelen van Van Cleef & Arpels. Voor haar eerste publieke verschijning koos zangeres Rihanna voor een lichtjes aangepast maatpak van Dolce & Gabbana. Duidelijk om te tonen dat ze haar mannetje kan staan.

  86372845-thumb 1-thumb 86373836-thumb

Justin Timberlake arriveerde met vriendin Jessica Biel. Justin draagt een custom made pak van zijn eigen brand William Rast. Jessica koos voor een rode jurk van Versace Atelier. Volgens de fashion police (lees= verzamelde modepers) was Kate Moss de best gekleede verschijning van de avond. Moss koos helemaal voor Marc Jacobs, zowel als jurk als gezelschap. Mary-Kate Olsen hield het bij Christian Lacroix Haute Couture.

Welke celeb is volgens jou dé mooiste verschijning van de avond? Please leave your comment after the beep grin

page loaded