Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Week van de vrouwelijke onderneemster!

Door Tiany op 25.03.2009

Vanavond wordt door Markant (netwerk voor zelfstandig ondernemende vrouwen) en Unizo (unie voor zelfstandige ondernemers) in het Brusselse Bozar de Womed Award uitgereikt. Dit is een jaarlijkse prijs voor een verdienstelijk zelfstandig ondernemende vrouw.

Om het tienjarig bestaan te vieren van deze Womed Award organiseerden Markant en Unizo dit keer bovendien de week van de vrouwelijke ondernemer en die is behoorlijk fashion-getint. Organisaties die vrouwen aanzetten tot ondernemen, Belmodo.tv likes, hoe kan het ook anders? Als er dan ook nog de nadruk gelegd wordt op mode, zijn we helemaal van de partij!

Op het evenement vanavond komt Marlies Dekkers, bekend van de lingerie met extra bandjes hier en daar, praten over internationaal ondernemen, en ook gisteren was er al grote aandacht voor vrouwen in de mode-industrie. In het kader van de week van de vrouwelijke ondernemer vond er in de Antwerpse modenatie een panelgesprek plaats over de impact van de economische crisis op de modewereld. Hieraan namen enkele straffe modemadammen deel. Onder andere Els van Roy (designer Just in Case), Karen Braeckmans ( van Belmodo.tv approved shop Just for Jacks) en Birgit Hubloux ( oprichtster persbureau Oona én finaliste Womed-award) konden er hun zegje doen.

markant03   markant04

Nadien was het tijd voor de “Markante moderoute” langs vijf verschillende shops op en rond de Nationalestraat, allemaal gerund door vrouwelijke ondernemers. De oprichtsters van Lila Grace, Little Vintage en Bitte Kai Rand vertelden over  hun zaak alsook designer Anna Heylen en juwelenontwerpster Anne Zellien. De aanwezige ladies konden vragen stellen, inspiratie opdoen, netwerken en snuisteren in de deelnemende shops.

markant01   markant02

Het mooie aan de Womed Award (en Markant in het algemeen) is dat het vrouwen aanspoort om te ondernemen, te netwerken en vooral hun vrouw te staan in een vaak door mannen bevolkte zakenwereld. Ik vond het alvast een namiddag om niet te vergeten! [tekst en foto's: Patricia Goijens]

Meer info?
www.weekvandevrouwelijkeondernemer.be
www.markantvzw.be

page loaded