Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Knack Fashion Weekend editie 6

Door Tiany op 21.03.2009

Je moet een die-hard fashion lover zijn als je je op 10 dagen vòòr je bevalling op uiteraard torenhoge hakken verplaatst naar het Brusselse om in een weliswaar fris maar betoverend mooi ingericht hangaartje van Tour & Taxis eerst een beetje te drummen tussen 2000 invités voor een zitplaats en daarna op de funky fashionabele beats van de DJ van dienst op zoek te gaan naar een geschikt drankje. Wat op eerste instantie een mission impossible leek te zijn -alcoholvrij- resulteerde in wat mij betreft dé ontdekking van de maand: namelijk "BIONADE"...echt een heerlijk drankje...mijn avond kon dus echt niet meer stuk! Misschien hadden de toiletten op de "venue" iets talrijker mogen zijn, maar last had ik er niet van...dat is dan weer één van de weinige voordelen van een hoogzwangere buik, de mensen laten je gewoon spontaan voor!    

Feit is, dat ik na een massieve uitnodiging in pure chocolade niet veel meer nodig had om mij te overtuigen dat ik gewoonweg aanwezig moest zijn op Fashion Weekend, het event van Knack en Weekend Le Vif/l'Express waar jonge mode ontwerpers kans maken op een hoofdprijs van maar liefst tienduizend euro, niet mis als beginnend ontwerper!

En geen seconde heb ik spijt gehad van mijn aanwezigheid, want naast het mogen aanschouwen van heel wat origineel uitgedoste fashionista's, hier en daar een BV en uiteraard de nodige designers heb ik enorm genoten van een juist getimede show waarin wonderlijke creaties de revue passeerden: van aapjes koppen tot lichtgevende kindjes, van ingenieus gesculpteerde stukken stof tot zweverige zijden voile creaties. Een genie ben je dan ook in mijn ogen als je erin slaagt textiel om te vormen in outfitjes die tot de verbeelding spreken! 

fashionweekend_01

Zoals het hoort bij een modewedstrijd met internationale allures zoals die van Fashion Weekend, werd er dus ook een hoofdprijs uitgereikt en die ging naar de 27 jarige Chen Shao-Yen student Fashion Knitwear aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. We wish the guy all the best! [foto's: Etienne Tordoir]

Fashionweekend_02   Fashionweekend03

page loaded