Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Balmania, the sequal!

Door Tiany op 06.03.2009

Op dag 2 van de Paris Fashion Week, was het vooral uitkijken naar de creaties van Christophe Decarnin die voor Balmain weer uitpakte met blinkende stoffen, uitstekende schouderlijnen, metal studs en zeer korte jurkjes....kortom we zagen een collectie die verdacht veel gelijkenissen vertoonde met de S/S van 2009! Een geweldige zaak voor de Balmain buyer die haar "very pricy" pagode schouder vestje niet direct hoeft weg te steken, maar voor de gemiddelde mode journalist was het misschien een keer te veel van weer hetzelfde...

De Balmain trashy chic formule van weleer, waar we ohhh  zo verliefd op waren toen ze aan ons getoond werd, september vorig jaar, is wat mij betreft nog steeds HOT! Ok, toegeven dat je ultra mager moet zijn om dit met de juiste allures te kunnen brengen, maar kijk....het blijft nog steeds een mooi plaatje. 

balmain_01balmain_04balmain_03

Kleurenpalet was weer eenvoudig met veel zwart, wit, zilver en als accent blinkend blauw. Toevoegingen aan het winter seizoen waren onder anderen applicaties op een schouder en geweldige harem broeken met een open voorkant zodat de beentjes ook in de wintermaanden kunnen meegenieten van de nodige ventilatie... de Balmain collectie heeft vaak weinig om het lijf en dat doet ons vermoeden dat ze vooral bedoeld is voor een party hardy (skinny) publiek. Tot de zomerse herwerkingen behoorden onder anderen een derivaat van zijn vestjes en jasjes die nu zo gewild en populair zijn gecombineerd weeral op skinny pants, de blinkende stofjes en de rock chick allures....maar ja, "cut the guy some slack"! Ik bedoel, in moeilijke economische tijden is het misschien wel te begrijpen dat je niet direct van een winnende formule wil afwijken en ongetwijfeld zorgt Balmain in september weer voor de nodige verrassingen!     

balmain_02 balmain_05    

page loaded