Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Best of London Fashion Week

Door Tiany op 27.02.2009

Inmiddels heeft Londen zijn weekje mode afgerond en de fakkel overgedragen aan modemecca Milaan, hoogtijd dus voor een korte Fashion Recap, met de beste momenten uit een weekje London!

Op 5 dagen tijd, werden maar liefst 51 collecties geshowd, met uiteraard de nodige hartkloppingen...niet gezond voor een fashionista hartje, maar tja!

De "killer heels terreur" deed ook de ronde in Londen, ongetwijfeld gaat de prijs van niet te dragen schoenen naar Basso & Brooke, waar de modellen echt aan een slakkentempo moesten wandelen uit schrik dat ze anders hun nek zouden breken. Maar ook bij Eley Kishimoto waren de stelten zodanig hoog dat één model gewoon besloot ze uit te trekken!   

Schuiverslondon_01Schuiverslondon_04

Award voor de meeste It-girls on a catwalk show gaat zowel naar PPQ als naar Alice Dellal, waar Pixie Geldof, Jo Wood en Daisy Lowe hun ding deden op de loper. Leuk is ook het feit dat PPQ het echt lekker kleurrijk houdt voor de winter van 2009!

recap_london_01

All-over-the-place celeb Kanye West zorgde tijdens de Fashion Week voor heel wat vertier. Dat hij helemaal into fashion is, is ondertussen algemeen geweten, maar zelfs zijn bodyguard kende de hele London Fashion Week schedule van buiten...respect! Dit doet ons ook ineens denken aan de best front row... En de meningen zijn verdeeld; tijdens de show van Luella zagen we onder anderen Bob & Peaches Geldof, Kanye West en ook Jefferson Hack waren van de partij. Ook bij Giles was de aanwezigheid van celebs talrijk en dé celeb show bij uitstek was dan die van celeb herself -Sienna Miller- die samen met haar zusje haar eerste Twenty8Twelve show gaf, waar we Alexa Chung en Roisin Murphy konden bespeuren.

Twenty8Twelve_04Twenty8Twelve_05

Lady Kate Moss was tijdens de fashion week nergens te bespeuren behalve op de laatste avond tijdens de Another Magazie party van Jefferson Hack, waar uiteraard ook onze Belgische Anouck Lepère (aka Mrs. Hack), model Lily Cole, Kanye West en fenomeen Tilda Swinton ook aanwezig waren.  

london_recap_11

Op het gebied van collecties, want daar gaat de Fashion Week ook om, klopte ons hartje heel wat sneller bij het zien van de creaties van Erdem...geweldige jurkjes, mooie snit, prachtige prints en borduursels...kortom we willen heel de collectie! Verder mag gezegd worden dat enfant terrible Henry Holland weer gezorgd heeft voor een "sympa" collectie in kleurrijke brede strepen, niet direct geschikt voor iedereen, maar wel very funky!

london_recap_07london_recap_08london_recap_09

london_recap_04london_recap_10london_recap_05

Oog voor make-up hebben we uiteraard ook en de mooiste gezichten zagen we tijdens de show van Issa waar glinsterende Barbie blauwe ogen en roze blush ons een op en top glam gevoel gaven! Op het gebied van haar waren we zeker en vast te vinden voor de warrige kopjes van de modellen tijdens de show van Christopher Kane, maar helemaal smelten deden we vooral bij het zien van de very "medieval princess" coupes bij Bora Aksu.

london_recap_03london_recap_06london_recap_12

page loaded