Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend Alert: de Do’s voor S/S 2009

Door Tiany op 26.02.2009

De zomer staat voor de deur en daarom is het hoogtijd om jullie op de hoogte te brengen van de voornaamste trends voor komend seizoen. En goed nieuws, want ook dit jaar kan je weer alle kanten uit en is er werkelijk voor ieders wat wils: of je nu van kleur houdt, het graag iets soberder hebt of een fan bent van een overdaad aan prints...

Om het bos nog door de bomen te zien, zorgen wij alvast voor een opsomming van de trends die je zeker en vast in je garderobe moet halen, met hier en daar de nodige tips die ook je budget kunnen besparen!

-Deze zomer mag je rekenen op een ware 1980's revival met Madonna & Michael Jackson fever all over the place! Dit betekent smalle "destroyed" jeans in afgewassen tinten,  jackets geïnspireerd op Mr. Jackson himself en de zogenaamde "strappy sandals" met de nodige studds. Balmain pakte met een übercoole versie van de 1980's trend, met -helaas voor ons- onbetaalbare jeans! Gelukkig zijn er winkels waar je heel wat budgetvriendelijke varianten kan shoppen. Bij Zara kan je bijvoorbeeld niet alleen terecht voor de nodige jeans en jasjes, maar ook hun strappy sandals zijn to die for! De Madonna look on the catwalks vertaalt zich vooral in mini jurkjes met de nodige ruches zoals onder te zien bij Luella en Matthew Willimason.   

trends_2009_12trends_2009_13trends_2009_15

-Bandage Dressing was ook een grote trend bij heel wat modehuizen en dus een must in je garderobe. Trendsetter is dan ook ongetwijfeld Hervé Léger die graag elke curve van een vrouwenlichaam in the picture zet!Fashionista's hebben niet voor niets de term "figure hugger" bedacht voor dit soort kleedjes! Begin dus al maar te sporten, want deze zomer draait het echt om strakke jurkjes die om je lijf gepakt worden en dit in combinatie met killer heels! 

trends_2009_03trends_2009_09trends_2009_10

-Colors, maken het mooi weer deze zomer en als je de catwalks mag geloven moet het kleurenpalet echt very bright zijn! Bij mainstream shops als Mango & Zara vind je echt een geweldig palet aan citrus kleurtjes, fluo tinten en very bright shades die je humeur ongetwijfeld zullen doen opvrolijken! Kleuren mix & match je dit seizoen naar hartenlust en combineer je best met hoge hakken en grote accessoires als kettingen, armbanden of oorbellen...Denk er wel aan dat overdaad schaadt, dus nooit overdrijven met de accessoires, het is of de oorbellen of de ketting, maar niet allebei! Bij COS hebben we inmiddels heel wat geweldige citrus kleurtjes gesignaleerd gaande van limoen groen tot azuurblauw...echt geweldig, very fashionable en lekker betaalbaar 

trends_2009_06trends_2009_02trends_2009_08

-Of het nu streepjes, driehoeken of vierkanten... Geometrische figuren zijn een absolute must deze zomer! Denk aan polkadots, strepen en denk eraan dat de combinatie van meer dan toegelaten is! Marni zorgt voor een overdaad aan geometrische prints en ook bij Dries Van Noten zagen we de nodige "clash" van streepjes en ruitjes. Voor deze trend raden we aan het nodige lef in huis te halen, want de mix n' match van prints is gewoonweg een aanrader! Voor wie iets minder te vinden is in de afdeling geometrie zijn er de nodige bloemetjes prints die een perfecte match maken met streepjes bijvoorbeeld. Prints hebben we vooral gesignaleerd bij Mango, maar ook shops als New Look doen ijverig mee aan bloemrijke creaties. Bij Zara zijn dan weer de streepjes goed vertegenwoordigd! 

trends_2009_04trends_2009_05trends_2009_14

-Over accessoires dit seizoen kan ik werkelijk een volledig boek schrijven, want het aanbod is enorm en vooral XL. Denk aan "chunky" armbanden, "chandelier" oorbellen en oversizede kettingen. De schoenen zijn torenhoog en geweldige juweeltjes voor de voeten. Kleine tasjes & clutches zijn een absolute must! Winkels als Mango, New Look en H&M bieden een ruim assortiment van XL accessoires en leuke, kleurrijke armbanden en kettingen. Bij Zara is het overaanbod aan geweldige high heels enorm! 

trends_2009_16trends_2009_18trends_2009_21 

trends_2009_19trends_2009_17trends_2009_20

page loaded