Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Live at NY Fashion Week Part IV

Door Tiany op 20.02.2009

Ook de celebrities zijn zich dit seizoen bewust van het economische klimaat, zo lijkt wel. Bij betaalbare merken als Diesel en Miss Sixty zaten ze met z’n allen op de eerste rij. Vooral bij Diesel Black Gold was de front row een bonte mix: Kate Bosworth, Nicole Richie, Roisin Murphy, Carine Roitfeld en Suzy Menkes zaten gezellig naast elkaar. Bij Miss Sixty waren het dan weer Mischa Barton, Kristen Bell en Minka Kelly die de aandacht van de fotografen opeisten. 

NYFW_PART_FOUR_11

Speaking of which, de modewereld is niet echt te spreken over het gedrag van Kanye West bij de modeshow van 3.1 Phillip Lim. De modebewuste artiest komt met de regelmaat van de klok opdagen bij de shows, maar deed dat deze keer wel op een erg opvallende manier. Net wanneer de lichten begonnen te dimmen voor het begin van de show, kwam hij vanuit de backstage tevoorschijn met zijn entourage, waarvoor nog snel snel een plek gezocht moest worden achter de eerste rij. Dat noemen ze in Amerika ‘stealing the thunder’ van de ontwerper. En dat is jammer, want er was veel moois te zien bij Philip Lim: twentiesjurken, business-goes-sexy-chic outfits en teddyberenjassen werden geshowed door modellen met retro pruiken en bordeaux panties. Twee ervan moesten wel hun torenhoge Louboutins uittrekken halverwege de catwalk, maar deden dat met stijl en een zeldzame glimlach. 

NYFW_PART_FOUR_04NYFW_PART_FOUR_05NYFW_PART_FOUR_03

Gelachen werd er niet bij Dennis Basso: zijn collectie is duidelijk gericht naar een serieus – en rijk! – publiek. Basso ging all the way met bont: bijna elk silhouet had een kraag of detail in het luxe huidje, en de meeste creaties waren een variant op de klassieke "tweede handse" jas. Hoewel deze overdadige luxe altijd al Dennis Basso’s trademark was, zien we toch verdacht veel knuffelige stoffen opduiken voor volgende winter… De designers willen duidelijk dat we er binnenkort – letterlijk – weer warmpjes in zitten. [tekst & foto's: Stephanie Duval]

NYFW_PART_FOUR_10NYFW_PART_FOUR_08NYFW_PART_FOUR_09

page loaded