Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Marc Jacobs at NY Fashion Week

Door Tiany op 17.02.2009

Marc Jacobs, dé show waar menig fashionista naar uitkeek ging 1 minuut vòòr "schedule" van start en duurde welgeteld 8 minuten lang. In die 8 minuten passeerden maar liefst 65 modellen de revue, elk voorzien van een eigen very 80's kapsel en make-up look gecreëerd door niemand minder dan make-up autoriteit Francois Nars (bekend om zijn zalige make-up goodies). Individualiteit scheen de Marc Jacobs boodschap te zijn!

Alles komt terug in de fashion scene, een theorie die nogmaals wordt bewezen, want zelfs de "ohh zo foute" jaren '80 zorgden voor de nodige inspiratie van de Marc Jacobs collectie. De Amerikaan zelf sprak over "Clubben in de 80's, toen de New Yorkers nog heel veel fun hadden en creatief waren en dat vertaalde zich in neon jasjes, poncho's en hooded jackets. Verder zagen we heel wat schoudervullingen (OMG wie had dat ooit gedacht?!), pofjurken en de nodige satijnen stoffen in geweldige felle kleuren als fuchsiaroze, kobaltblauw en metallic goud. 

Net zoals je zou kunnen oordelen over de jaren '80 you love it or you hate  it....I loved it!

MJ_NYFW_01MJ_NYFW_03MJ_NYFW_05

MJ_NYFW_02MJ_NYFW_04MJ_NYFW_06

page loaded