Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Live at NY Fashion Week Part II

Door Tiany op 17.02.2009

Tijdens het weekend was het Lacoste die de spits afbeet in de grote tent op Bryant Park. Het merk van de groene krokodil staat al lang niet meer voor oerdegelijke polo’s en tennisoutfits, en verraste ook dit seizoen met innovatieve ontwerpen. Belmodo loves de monochrome silhouetten, de capes die je tot over je hoofd kan trekken en de armwarmers: het zag er allemaal erg gezellig, maar vooral ook verantwoord hip uit.

NYFW_part_11_05NYFW_part_11_08NYFW_part_11_06 

Daarna was het tijd om downtown de nieuwe collectie van Ohne Titel te gaan bewonderen. Het vrouwelijke designerduo achter dit label won de Ecco Domani Fashion Foundation Award – een teken dat de mode industrie gelooft in een toekomst voor Ohne Titel. Dat bleek ook uit de kleine maar druk bevolkte show: Sara, inkoopster van de überhippe Parijse boetiek Colette, Scott Schuman aka The Sartorialist en de bekende style blogger Susie Bubble waren present en applaudisseerden luid voor de architecturale creaties met vernuftig geplaatste ritsen en shiny robocop-wordt-girly details.

 NYFW_part_11_01NYFW_part_11_03NYFW_part_11_04

NYFW_part_11_02 Miss Style Bubble

Vena Cava presenteerde dit seizoen geen show, maar richtte een verlaten loods in tot een presentatie in disco sfeer. Een open bar en luide muziek zorgden voor een party stemming, maar de bezoekers liepen vooral geconcentreerd om de modellen heen – die met groeiend ongemak en een zombie blik boven de bezoekers uitstaarden. Wie zei er dat het modellenleven niet tough as hell kon zijn? Gelukkig waren hun outfits een pak opgewekter: glinsterende roaring twenties invloeden en rock chick booties met studs werden afgewerkt met knaloranje oogschaduw en donkergroene nagellak. We like!

De Belgische trots van Belmodo.tv kwam naar boven bij de Diane von Furstenberg show. De van oorsprong Brussels ontwerpster kan rekenen op zo’n grote celebrity aanhang, dat er twee extra front rows moesten worden gecreëerd in het midden van de catwalk om alle A-listers een zitje te kunnen geven. Von Furstenberg ziet het voor komende winter etnisch: modellen met grote bloemen op het hoofd wandelden voorbij in kleurrijke prints en Japans of Afrikaans geïnspireerde kleding. Ook opvallend veel pailletten en glitter. Crisis? Welke crisis? Fashion blijft fun bij Diane. [tekst & foto's: Stephanie Duval]

 NYFW_part_11_09NYFW_part_11_11

NYFW_part_11_10NYFW_part_11_12

page loaded