Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Movie Styling Do’s

Door Tiany op 14.11.2008

Fashion is een geweldige materie waar ik dagelijks mee mag werken and God knows I Love it! Ik zie dan ook fashion in alles, sorry het is bijna dwangmatig geworden en neen, there is no cure! Zo viel vandaag mijn oog op 2 films die we zeer binnenkort in de cinema zalen mogen verwachten en die nu al wat mij betreft het zien waard zijn enkel en alleen al om het prachtig staaltje stylingwerk!

Australia met Nicole Kidman is zo'n styling pareltje dat je absoluut gezien moet hebben. De glamour retro van de jaren '40, de outfits die tot in de details worden afgewerkt met hoedjes, handschoenen, ultra elegante hoge tailles...ahhh gewoonweg heerlijk en uiteraard ook lekker aristocratisch! Styliste van dienst is Catherine Martin (say who?!) en ter info de lady in kwestie is geen rookie. In haar carrière heeft ze Oscars in de wacht gesleept voor haar costume designs in Priscilla, Queen of the Desert en Moulin Rouge. Verder, heb ik me laten vertellen dat ons Kidman mocht genieten van een garderobe met heel wat Prada en Salvatore Ferragamo en tja, dat zorgt bij mij toch wel voor een lichtelijke vorm van jaloezie!

australie_02autralia_01

Verder viel mijn oog op de onwaarschijnlijk perfecte vintage garderobe van Angelina Jolie, in The Changeling. Volgens mij heeft costume designer Deborah Hopper dan ook elk steentje omgedraaid in haar zoektocht naar de juiste jaren '20 outfits...En dat de jaren '20 in de spotlights staan, blijkt ook uit de catwalks van Alberta Feretti en Marc Jacobs. Met andere woorden is The Changeling dé perfecte bron van styling inspiratie, very nice job zou ik zo zeggen. Soms vraag ik me dan ook af of ik in de juiste periode ben geboren, ik bedoel zo'n "mis en plis" in mijn haar zou ik dagelijks ook volledig zien zitten! 

the_changeling01changeling02

Completely my cup if tea...nog aanhangers daarbuiten? Laten we hopen van wel ;o)

page loaded