Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

In between the jetlag

Door Tiany op 05.11.2008

Een jetlag verwerken is een harde taak zeker als het om een New Yorkse jetlag gaat, of zou dat eerder te maken hebben met het feit dat ik "The City that never sleeps" nu al mis? New York is een verslaving, van het moment dat je "The Big Apple" betreedt, ben je al je volgende trip naar deze té gekke stad aan het plannen. Wat er nu precies zo verslavend aan is kan ik niet in woorden omschrijven, maar als je bedenkt dat de mensen er echt super vriendelijk zijn - "Hi darling how you doing?" of "Bless you" als je gewoon op straat niest - dat je er lekker kan eten, leuk kan rond wandelen en vooral incredibly goed kan shoppen...dan is het toch gewoon de stad die je wil bezocht hebben - niet?! Ik kan je alleszins vertellen dat ik weer the time of my life heb gehad: heb goed geshopt -och arme mijn visa-, gelachen met de outfits tijdens Halloween weekend (want zelfs de honden zijn dan verkleed) en too many fats gegeten aan mijn weegschaal te zien -fat free is wat mij betreft dus een fabeltje!

tiany_new_yorkdoggy_ny

Na al mijn New Yorkse bezoekjes heb ik nog steeds geen strategie gevonden om alle wijken te doorpluizen en bovendien valt er elke keer weer iets nieuws te beleven. Bij deze doe ik toch een kleine poging in een New Yorkse uiteenzetting. From Downtown to Uptown...en één ding moet je onthouden....put on some comfy sneakers, want New York staat gelijk aan veel wandelen!

Helemaal Downtown heb je dus "The Financial District" (je weet wel waar ooit de Twin Towers hebben gestaan, aka Ground Zero), voor de toerist is dit iets dat je "gezien" moet hebben, de shopaholics hebben daar niets verloren, maar dan ook niets! Het wordt maar interessant vanaf Canal Street waar de Soho wijk start. In deze wijk zijn de straten tussen Broadway en West Broadway echt de moeite. Op Broadway vind je stores als Bloomingdale's (bekend van hun brown bags en een ruim aanbod aan merken) maar ook Banana Republic (voor degelijke basics), Uni Qlo (té gekke shop), Scoop (voor nog meer brands) en much more. Ook het architecturaal hoogstandje van Prada vind je op de hoek van Broadway en Prince Street.

 bloomingdales_brown_bag_2                                                                                                                                                          

Op West Broadway heb je dan weer de retro vintage look shop Anthropologie en Amerikaanse kleppers als Tommy Hilfiger, For All Mankind and Ralph Lauren (allemaal zeer mooie boetieks). Hiertussen vind je dan weer echt one of a kind shops als de store van Anna Sui, Bape(je weet wel, het merk van über cutie Pharell Williams) en Bestey Johnson, de prachtige shop van Barneys New York en Intermix, luxe by Miu Miu, Marni en Paul Smith en ook de flagshipstores van Diesel, Replay en Apple. Uiteraard is er nog veel meer, maar bij deze heb je al een kleine impressie.  Ten zuiden van Soho heb je ook nog wijken als Little Italy en Chinatown, kan ook gezellig zijn en zo nu en dan vind je er ook leuke boetiekjes en dan is er ook nog Tribeca waar jonge designers kleine shops openen en waar je dus ook pareltjes kan vinden (vooral onthouden dat de straatjes rond Hudson Street de moeite zijn). Ten westen van Soho heb je de West Village waar je vooral alles rond Bleecker Street moet bezocht hebben, in Bleecker Street zelf vind je trouwens de shop van Marc Jacobs en voor de cupcake additcs raad ik een bezoekje aan Magnolia Bakery! 

cupcakes081206abercrombie_

Niet ver van de West Village is ook de bekende Meatpacking District, waar je lekker kan eten en staren naar de creaties van designers als Alexander Mcqueen, Stella McCartney, Hugo Boss (geweldige store btw!) en co. Iets alternatiever en heel creatief is The East Village ten oosten van Soho, ook de Lower East Side is de moeite al moet je deze wijken gewoon doorwandelen, want naast de plaatselijke deli heb je hier soms echt te gekke shops en bovendien kan je hier en daar heel lekker eten - mijn aanraders zijn Schiller's in Rivington Street en Falai in Clinton Street. De Chelsea district is bedoeld voor wie van kunst houdt, in deze wijk vind je ontzettend veel galleries, interessant op een donderdag avond aangezien er dan veel openingen worden gehouden en je dan kan meegenieten van een gratis glaasje cava of wijn. In Midtown kan je ook shoppen naar hartelust, maar is stuur je dan het liefst richting 5th Avenue waar je ter hoogte van de 50ste straat Saks Fifth Avenue kan vinden, een shopping walhalla waar je ettelijke uurtjes kan spenderen en voor wie echt wat centjes te veel heeft is Bergdorf Goodman een must see spot...hier vind je de mooiste merken ter wereld in een magnifiek decor! Op 5th is er ook Abercrombie & Fitch en bijzonder aan deze vestiging is dat het net een discotheek is, lekker donker, luide muziek en het personeel staat er steeds te dansen. De iets meer gegoede fashionista vindt haar ding in Madison Avenue, de chique straat van New York waar je Chanel, Dior, Prada en co vindt maar ook de wondermooie grotere store van Barneys New York. 

Bij deze dus een korte impressie van wat je allemaal kan afshoppen in New York en gegarandeerd is er nog meer dat ik nog niet heb kunnen verkennen...ik moet met andere woorden dringend terug. Bij deze Sponsors gevraagd xxx

page loaded