Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

#SubbaxAA x Easter

Door Lars op 05.07.2015

Het gebeurde op een druilerige dag ter hoogte van Vrijdagsmarkt 12 in Antwerpen. De teams van Subbacultcha! en American Apparel ontmoetten elkaar “In de Roscam”. 1 klik, 6 koffies en een handdruk later was het beklonken: music and fashion had made a pact en daar mocht Belmodo getuige van zijn.

“Muziek en lifestyle zijn nauw met elkaar verbonden. Muziekliefhebbers houden van bepaalde merken en omgekeerd. Bands die American Apparel dagelijks afspelen in hun winkel zijn vaak artiesten die wij promoten. Denk aan Mac Demarco, DIIV en Future Islands. We vonden een duidelijke match tussen de doelgroep en de values van American Apparel en Subbacultcha en besloten om een creatief concept aan te gaan en een in store music event te organiseren. Hopelijk de start van velen.” – dixit Bram Hermans van Subbacultcha!

De American Apparel in Antwerpen heeft al langer geen intro meer nodig, maar wie o wie is Subbacultcha! nu eigenlijk?

Met headquarters in Amsterdam en based in Gent werkt Subbacultcha! als onafhankelijk muziek- en cultuurplatform. Ze publiceren maandelijks hun gratis Unruly Music Magazine waarin ze telkens het nieuwste vlees in de cultuurkuip aan ons voorstellen.

Hopeloos toegewijd aan muziek en kunst, gebruikt Subbacultcha! z’n platform om hun favoriete artiesten en cutting edge newbies te promoten door hen te supporten met het publiek dat ze verdienen. En dat brengt ons meteen weer bij Easter.

“Our brothership was intended by the Godlike to bring something bigger to this world. Through our music you will, eventually, be able to face the most beautiful ass on the beach.” – aldus Easter –

With a quote like that en een strandvakantie in het vooruitzicht, konden we niet anders dan ingaan op de #SubbaxAA uitnodiging om de exclusieve showcase van Easter bij te wonen.

Het minste wat je kon zeggen van de Easter gig is dat het een fascinerende ervaring was. Zingend over alien babies en twirling silver fish on the bathroom floor, vulde het darkly funny en androgyn ogende duo Stine Omar en Max Boss de American Apparel store met down-tempo, minimanistic synths overgoten met diepe, monotone vocals.


Het genre van Easter valt moeilijk te etiketteren. De elektronische, moody yet pleasurable beats in combinatie met de robotachtige stemmen creëren een chille en loungy sfeer. Check out the recap video below:

We zouden bijna vergeten te vermeleden dat we natuurlijk ook in het mekka waren beland voor al wie houdt van hippe streetwear basics #MADEINUSA. Ons Belmodo eye for fashion dwaalde af naar de American Apparel zomercampagne met de jaw-droppingly gorgeous lady Yana in de hoofdrol.Het Subbacultcha magazine wordt gratis verspreid over heel België, maar voor een maandelijks bedrag van € 8,- wordt het aan je doorstep afgeleverd én kan je genieten van free acces tot events, exposities en concerten georganiseerd of gepromoot door Subbacultcha! Get the Subbacultcha! Pass here!

Foto's © Gökay Çatak en Subbacultcha!

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded