Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Rens powergirl Kroes

Door Tiany op 04.07.2015

Fit is the new skinny. De fitness is onze tweede thuis (#summerbody yes please) of we stellen gewoon zelf een programma samen: ab en squat challenges, we tried it all. Gezond eten hoort bij onze healthy life style. High five for powerfoods

Powerfoods geven je energie de hele dag door en ze zijn nog lekker ook. Healthy én happy food. Dat is ook de opzet van de kookboeken van Rens Kroes. In haar boeken neemt de Friese schone ons mee in haar healthy lifestyle wereld. 

Rens Kroes is meer dan ‘de zus van Doutzen’: als foodcoach probeert ze zoveel mogelijk mensen een gezonde levensstijl mee te geven. Inspiratie haalt Rens van haar familie – een voedingsdeskundige als moeder en de bio-passie van haar grootouders – en haar vroegere woonplaats New York

Haar eerste kookboek ‘Powerfood’ was een succes en nu heeft ze een tweede boek uit: ‘Powerfood – van Friesland naar New York’. Op donderdag 2 juli 2015 liep het Felix Pakhuis in Antwerpen vol met enthousiaste foodies. In een intieme setting konden we het healthy food concept helemaal beleven. Lekkere, gezonde gerechtjes stonden op tafel. Een crispy quinoa burger, courgettenoedels, een healthy pizza op basis van bloemkool en gevulde champignontapas. Mmm!

Voldaan van al dat lekkere eten, gingen we zelf aan de slag. We maakten twee gerechten uit het kookboek van Rens. Vietnamees geïnspireerde summer rolls van mie met reepjes ei, salade, wortel, komkommer en koriander. Een lekker spicy dipsausje op basis van rode peper erbij en this cute dish can be served. Easy maar zo lekker! 

Zoete guilty pleasures kunnen altijd, ook in de wereld van de powerfoods. Een luchtige Hollandse vlaflip is het perfecte dessert voor als je een klein hongertje hebt. De mousse met banaan en avocado laat je met een voldaan en happy gevoel achter. 

We gingen met een smile terug naar huis. Rens heeft ons helemaal overtuigd van de kracht van powerfood!

Foto's © Amylia De Schepper

Met medewerking van Hélène Maes 

page loaded