Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Old school music and perfume classics

Door Laura op 27.06.2015

Reclameblokken zijn ab-so-lu-te dealbreakers. Goeie film aan ’t zien? Dan kan je er op rekenen dat net op het cruciale moment een reeks tv-spotjes op je worden losgelaten. Ontzettend irritant en meestal brainlessentertainment’, als je ’t al zo kan noemen. Nu moet ik wel toegeven dat er me de laatste tijd iets opvalt.

Het begon met de nieuwe Miss Dior reclame. You know, the one waar ze wegloopt en haar rebelse hartje volgt in plaats van als braaf bruidje haar jawoord te geven. Nu was het niet Natalie Portman of de door Anton Corbijn geschoten beelden die me in vervoering brachten, het was het nummer dat me vanaf de eerste seconde kippevel bezorgde. My beloved Janis Joplin kwam me tegemoet met haar hartverscheurende stem en het prachtige Piece of My Heart. Ik ben met de muziek van de uit Texas afkomstige zangeres opgegroeid en ken haar repertoire like the back of my hand.


© NY Post

Door dit voorval lette ik steeds meer en meer op de muziek die in perfume adds gebruikt wordt. Ik vind het uiteraard fantastisch dat er een soort van new found love is tussen gigantisch grote parfummerken en old school classics!

Zoals in Bleu de Chanel komt de oppergod der gitaarspelers aan bod. Jimi Hendrix zingt one of the best versions there is van All Along the Watchtower. En laat dat nu toevallig ook 1 van m’n all time favourites zijn.


© Dieter Klar

Nog zo eentje is de soundtrack van het Dior Homme Parfum. Velen zwijmelen bij de eerste aanblik van mister Robert Pattinson, ik daarentegen verlies mezelf helemaal in Led Zeppelin’s Whole Lotta Love. Ik weet dat many girls een whole lotta love van de knappe acteur zouden krijgen, maar ik hou het echt enkel en alleen bij de gitaren & drums.


© Mojo 4 Music

Nu hoeft het niet allemaal de originele versie te zijn die chills kunnen bezorgen. Check de Chanel No. 5 reclame uit 2014. Daar bezingt Lo-Fang een sensuele versie van The One that I Want dat we allemaal kennen uit de ever-so-happy movie Grease.


© She Knows

All I can say is, bravo. Ik ben er zeker van dat het 1 of andere slimme marketingstunt is om old school tunes in moderne TV ads te verwerken, maar ik word er enkel en alleen maar gelukkig van. Ik moet zelf bekennen dat ik met iets minder tegenzin aankijk tegen de volgende reclameboodschappen…

page loaded