Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What to do in… Rotterdam pt. 2

Door Koen op 26.06.2015

Nu de zomer met rasse schreden naderbij komt, denken velen aan a great escape gevuld met zon, zee en strand. Nu is niet iedereen onder ons gezegend met een lange vakantieperiode en zijn korte trips the way to go. Nadat we je al wat tips gaven over het Rotterdam van Marlies Dekkers hebben we haar nogmaals aan de mouw getrokken om wat suggesties te doen voor een zonovergoten citytrip in de havenstad.


© Wilcozpics


© Tripadvisor

Met mooi weer wil iedereen het liefst hun tijd buitenshuis doorbrengen. De beste plekjes om te genieten van een sunshiny day? Alles wat ook maar een beetje natuur biedt! Zo is het Kralingse bos een heerlijke omgeving waar je ook je BBQ-kunsten kan bovenhalen, kan je in de Rotterdamse stadsboerderij genieten van een groene omgeving en allerlei lekkere, organische producten en in Trompenburg Tuinen & Arboretum snuif je de lekkerste tulpengeuren op.


© Markthal

Als je toch liever wat mensgemaakte kunst ziet is de Markthal your place of urban heaven. Hier vind je namelijk het grootste kunstwerk in Nederland! Kunstenaar Arno Coenen creëerde de Horn of Plenty. Met haar oppervlakte van 11.000m² en heldere kleuren is het niet vreemd dat het ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd. Neem het allemaal rustig in je op terwijl je van allerlei delicatessen geniet!


© TripAdvisor

De ideale transportmogelijkeden beperken zich in de zomer niet tot bus, tram of taxi. Hollanders zijn, zoals iedereen weet, verzot op fietsen. Nu doen onze noorderburen dit door weer en wind maar op een summery citytrip is een fietstocht helemaal aan te raden, Nederlander of niet. Laat je je fitness routine toch liever voor wat het is als je op reis bent? Neem dan de watertaxi. Je krijgt een prachtig beeld van Rotterdam en kunt genieten van een zelf meegenomen picknick terwijl een Hollandse gondelier je van punt A tot punt B, C, D, … brengt!


© 1NUL8

Ook zo’n wijnfanaat? Welcome to the club! Bij 1NUL8 zijn ze er in geslaagd om een wondermooie wijnkaart aan te bieden en daarbij ook nog eens gerechtjes die om je vingers van bij af te likken zijn. Ze serveren de gehele dag door, breakfast to dinner. Dus, glaasje bubbels bij ontbijt? Sure! Verfrissend glaasje witte wijn tijdens de lucnh? No problemo! En een heerlijk flesje rood bij het diner? Of course!


© FG FoodLabs

Nog zo’n pareltje om culinair te genieten is bij FG Food Labs. Qua interieur zit het al helemaal goed, maar ik verzeker je dat alles verdwijnt na je eerste hap van eender welk gerecht. Je belandt op een gastronomische pink cloud in de zevende hemel. Kan ook niet anders als de kok des huizes de sterrechef François Geurds is!


© Mainport

Na een heerlijk drukke dag jezelf in een XL king size bed laten verdwijnen? Hoort er gewoon bij, toch? Dan ben je bij Mainport aan het juiste adres. Verrassend interieur, heerlijk gezellig, modern en kleurrijk. Beetje zoals Nederland, maar dan in 1 hotel. Sweet dreams verzekerd!

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded