Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The perfect shot!

Door Ine op 26.06.2015

Binnenkort start de zomer officieel. Waarschijnlijk heb je al lang zomerplannen gemaakt. Of kijk je liever nog wat de kat uit de boom, net als mij. No problemo señores y señoritas! One thing is sure: je camera mag je niet vergeten.

Omdat we allemaal social media addicts zijn - of spreek ik nu voor mezelf? Het is necessary om jouw volgers jaloers te maken met de perfecte vakantiekiekjes. Watch out for that!

Fujifilm kennen we allemaal van zijn digitale camera’s en I had the pleasure om enkele camera’s te testen op dinsdag 24 juni 2015. Samen met fotograaf Bert Stephani gingen we op pad.

Gewapend met onze Fujifilm camera probeerden we elkaar te overtreffen en de resultaten werden in no time geprint door de Instax Share Printer. I just love that iny mini tiny machine! In 1, 2, 3 kan je je foto’s rechtstreeks van je iPhone of Fujifilm printen.

Place to be was Tour & Taxis in Brussel waar ik enkel tips & tricks leerde om de perfecte shots te nemen.

Uiteraard ben ik zo vrijgevig om die met jou te delen. Ik kan trouwens niet wachten om jouw vakantiekiekje te zien.

Tip 1: Gebruik je grid

Het is er niet voor niets. Wanneer je het hoofdonderwerp van de foto op 1/3 van de foto plaats, komt het beeld krachtiger over! De lijnen zijn zo handig om te gebruiken. 

Tip 2: Speel met het licht

Je kent het gevoel wel als je de perfecte selfie wilt nemen. Ik wurm me in alle mogelijke hoeken en bochten om toch maar dat perfecte shot te verkrijgen. Thank God als het gelukt is! Het licht is daarbij de belangrijkste factor. Je krijgt meestal veel betere foto’s als je tegen de zon in fotografeert, vooral ’s morgens en ’s avonds wanneer de zon wat lager staat.

Tip 3: Zoek een origineel standpunt

Nothing so frustrating wanneer je 1.000 keer dezelfde foto tegenkomt op social media. Het fenomeen van de vinger op de Eiffeltoren wil ik niet meer zien. Be original! Really. Klim in een boom of kruip op de grond zodat jouw foto de crème de la crème is!

Tip 4: Sharing is caring

Haters gonna hate. Trek het je niet aan wat de peepz zeggen over jouw oversharegedrag. Foto’s zijn er nu eenmaal om getoond te worden. Jouw masterpieces wil je jouw volgers toch niet weerhouden? Aha, that’s what I thought!

Tip 5: Have fun

Vergeet niet om plezier te hebben terwijl je je kiekjes neemt! Ze zullen nog zo mooi zijn. Hou er wel rekening mee dat je niet 2 uur wilt wachten voor het licht perfect valt op de Pisa Toren. Zorg voor de perfecte balans tussen vakantie/fotografie. Je bent er in de eerste plaats om te genieten.

Genoeg tips gehad?

Just smile, relax & take that perfect shot! En vergeet niet om ze met de juiste hashtags de wereld  in te sturen! 

Alle foto's en page icon: © Bert Stephani en Instagram @sdvy

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded