Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 jaar Les Ardentes

Door Lars op 24.06.2015

We weten het, die laatste loodjes wegen verdrommels zwaar. Maar go, go, go, studeerbeestjes! Nog even doorbijten en dan is het zover: so long stinkende syllabi, farewell  #fokdeblok, auf Wiedersehen wiskunde en adieu angstzweetaanvallen. De kleine wijzer staat bijna op summer o'clock en dat betekent voor feestvierend België maar 1 ding: festivaltijd!

Onder het motto: 'verken je grenzen taalgrenzen' trekt de Belmodo redactie op 9, 10, 11 en 12 juli 2015 naar hartje Wallonië voor een vet verjaardagsfeestje! Les Ardentes blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en dat vieren ze met een boom shakalaka boom boom programma van formaat!

Kosten noch moeite werden gespaard om van Les Ardentes 2015 een topeditie te maken. Meer dan 100 internationale en Belgische artiesten zullen van donderdag tot zondag de bühne bestijgen en zo 4 concertdagen vullen waarbij geen muziekgenre zal ontbreken.

Ja-aaa, Belmodo-lover! Het wordt sjansen en dansen op rock, electro, house, techno, metal, drum'n'bass, soul, triphop - et pourquoi pas - zelf een streepje Franse chanson. Onder andere Iggy Pop, Oscar And The Wolf, Bonobo, Bakermat, The Hives, Metronomy, Deus, La Roux & niemand minder dan Paul Mothertrucker Kalkbrenner zakken het 2de weekend van juli af naar La Cité Ardente Liège.

Les Ardentes zou natuurlijk niet hét heeste urban en soul festival ever zijn zonder de temperature rising en booty shaking performances van Kendrick Lamar, August Alsina, Flatbush Zombies, A$ap Rock en hey, hey how you doin' De La Soul!


Niet vies van een slangetje? Miss drizzling derrière Nicki Minaj laat op zaterdag 11 juli 2015 haar meute anaconda's op ons los! So watch out when you've got buns, hun!

Nos amis wallons gaan er elk jaar prat op om te prikkelen met een heuse allround festivalbeleving. Hongertje gekregen na een paar uur extreme booty shaking? Tussen de 2 hoofdpodia ligt La Route des Saveurs waar je smaken van overal ter wereld terugvindt in tientallen kraampjes.

De verjaardagseditie van Les Ardentes wordt met een mix van internationale kleppers, Belgische toppers en gloednieuwe geweld sans doute hét zomerfestival van het jaar! Wie erbij wil zijn, kan hier nog tickets krijgen. Of nog vééééél beter: je kan gewoon deelnemen aan onze easy peasy wedstrijd waardoor je kans maakt op een duoticket. Alstublieft!

See you at Les Ardentes, ladies en gents!

Foto's: © Les Ardentes

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded