Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sunlight x UNICEF WASH programma

Door Tiany op 23.06.2015

Cameron Diaz zorgde voor een ware blogger buzz toen ze 6 jaar geleden tijdens de Tonight Show haar toilet flushing mantra op Jay Leno losliet: "If it's yellow let it mellow, if it brown flush it down."

Daarmee overtuigde ze vriend en vijand om bewuster om te gaan met drinkbaar water. Want we staan er niet altijd bij stil, maar wereldwijd hebben honderden miljoenen mensen geen toegang tot drinkwater, toiletten of zeep.

En ik moet het toegeven, Belmodo lover: miss Diaz heeft me tot op de dag van vandaag niet kunnen bekeren tot een anti-wc-doorspoelen bestaan. Lucky for me kan ik nu op een andere manier mijn steentje bijdragen, dankzij het UNICEF WASH programma.

Het zijn cijfers waar je kippenvel van krijgt: dagelijks sterven gemiddeld 1400 kinderen door een gebrek aan drinkwater en een gebrek aan basiskennis zoals het belang van het wassen van de handen. UNICEF en Sunlight zetten daarom een project op poten om deze schrijnende situatie wereldwijd aan te kaarten.

Onder het motto 'koop een douchegel en draag bij aan zuiver water en hygiëne' kunnen wij het verschil maken, Belmodo peeps! Het enige wat je moet doen, is de juiste keuze maken in de supermarkt.

Wie tussen juni en september een Sunlight Limited Edition Kersenbloesem of Braambes in het winkelmandje gooit, zal de zomer niet alleen welriekend doorkomen maar steunt hierbij ook nog eens het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar het WASH-programma dat zich inzet voor zuiver water, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor kinderen.

UNICEF ambacadrice Tatiana Silva en Belmodo steunen dit initiatief maar al te graag! Jij toch ook?

Foto's: © Unicef

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded