Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

KASK: In de voetsporen van Gents talent

Door Astrid op 22.06.2015

Wurmde jij je vroeger altijd in mama's mooie designer kleedjes en heb je al heel je leven lang een passion for fashion die je maar niet onder controle krijgt? Gent heeft alles voor jou in petto om deze addiction te ontwikkelen tot een veelbelovende carrière

Niet iedereen hoeft het hele land af te reizen naar de modeacademie van Antwerpen om in de voetsporen van de befaamde Antwerpse 6 te stappen. Het KASK conservatorium in Gent biedt 1 van dé beste modeopleidingen in ons land en wie weet zit jij volgend jaar wel in hun team. 

Ook dit jaar organiseerde het KASK de eindejaarsshow van de modestudenten in de Eskimo fabriek. De show was ongeloofelijk mooi, de collecties breathtaking en het niveau lag zo hoog dat ik er hoogtevrees van kreeg. Op het einde van de show was het aan de 8 masterstudenten die afstudeerden en hun laatste collecties voorstelden. Al een chance zat ik front row want het was absoluut de moeite. 

Krijg je al zin om je eigen creatieve brein op gang te laten komen? Ik krijg in ieder geval al dik spijt dat ik niet aan het KASK heb gestudeerd. Sounds so much fun

Niet overtuigd van het talent dat hipster Gent te bieden heeft? Let me introduce you tooooo de damens van Black Balloon. 1tje studeerde mode aan het KASK en de andere shoedesign bij het SASK in Sint- Niklaas, maar dat hield deze twee BFF's niet tegen om de handen in elkaar te slaan. Sarah Bos & Cléo Baele richtte in 2009 hun eigen label, Black Balloon, op en met succes! 

Tot op de dag van vandaag owne ze de Belgische fashionscene en zijn ze niet te stoppen met hun internationaal succes.  

2nd in row is de Gentse schone Murielle Scherre die in 2001 afstudeerde aan de Gentse academie. Amper 2 jaar later lanceerde deze lady haar eigen merk La Fille d'O. Vrouwelijke, sexy lingerie die uitdagend is, maar op een eigentijdse, moderne en romantische manier. Beter kan ik het echt niet beschrijven. Als je dit merk niet kent heb je de afgelopen jaren ergens onder een steen geleefd.

Met haar prachtige collecties heeft ze succes bij celebs tot over de grote plas. Lady Gaga is bijvoorbeeld een big fan van Murielle's kanten creaties!

Aan het KASK heb je 4 soorten opleidingen: beeldende kunsten, audiovisuele kunsten, muziek en drama. Voor ieders wat wils dus. Binnen elke opleiding word je op hetzelfde niveau begeleid, geschoold en krijg je les van famous faces uit de artsy scene.

Let's focus on fashion now. Bij de Mode opleiding ontwikkel je je tot een real life modeontwerper. Prepare yourself om een echte ambachtsman/ vormgever / veelzijdig kunstenaar te worden. Wat de opleiding zo uniek maakt aan het KASK in Gent is dat je volledig je eigen stijl mag én kan volgen en dat de school verschillende high standard samenwerkingen biedt. Samenwerkingen? Jep, je krijgt de kans op toffe collabs met grote modehuizen, musea en onderzoeksinstituten uit te werken samen met je medestudenten. 

Als je deel wil uitmaken van al dit leuks moet je er natuurlijk iets voor over hebben. Bloed, zweet & tranen willen we zien verdomme! Een toelatingsproef is de eerste test die je zal moeten afleggen om aan je carrière te beginnen. Dit jaar lopen de proeven van woensdag 1 t.e.m. vrijdag 3 juli 2015. Als je deze data net niet haalt is dat geen probleem! Er volgt een tweede sessie van maandag 24 tot woensdag 26 augustus 2015

Alle verdere informatie kan je terugvinden op de website van het KASK: kask.be

Foto's © kask.be, charliedk.com, mllsdemode.be, 

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded