Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Flower File: Thierry Boutemy

Door Isabelle op 20.06.2015

Bloemen zijn a bare necessity in life! Die fleurige boeketjes zijn zoveel meer dan frivool ... Ze maken het leven gemakkeijker op momenten wanneer je sorry wilt zeggen en geef toe: een frst date die begint met een dozijn rozen zal vanzelfsprekend een smooth ride zijn. En iedereen weet dat een Instagram foto met een bloemtje meer kans op likes maakt. Point made, bloemen zijn gewoon broodnodig.


Foto's © CoffeeKlatch

Ik ben ervan overtuigd dat bloemen niet alleen for the sake of esthetical poetry bestaan, maar dat ze ook een therapeutisch effect hebben. Zeg nu zelf, wanneer je in de lente al die bloesems weer ziet bloeien, heb je toch instant het gevoel dat je de volgende sessie bij de therapeut kan overslaan wink.


Foto © ThePaperParlour

Bloemenkusntenaar Thierry Boutemy heeft dat effect van bloemen goed begrepen en door de manier waarop hij goochelt met bloemen worden die nog magischer dan ze al zijn. Zijn composities zijn absoluut meer waard dan de som van het geheel.


Foto's © Valentineavoh

Misschien doet zijn naam wel een belletje rinkelen? Je kent de Fransman die in Brussel woont waarschijnlijk van de weelderige boeketten uit de film Marie Antoinette, van Sofie Coppola. Of van de Flower Vogue shoot met Lady Gaga. Hofleverancier van de modewereld wordt hij ook genoemd, ookal ontkent hij zelf dat hij iets met mode te maken heeft. Foto's © Thierry Boutemy

De modewereld is in ieder geval dol op zijn bloemenkusntwerken. Kijk maar naar de catwalk van de FW15 show van Vionnet of de catwalk van Paul Smith’s Paris SS15 show. Opening Ceremony was dan weer het eerste label dat een collectie op zijn werk baseerde.Foto's © Thierry Boutemy

Natuurlijk houdt de modewereld van monsieur Boutemy, the fashion scene heeft altijd al een zwak gehad voor de rebellen. En een rebel is Thierry Boutemy zeker. Klassiek zijn Boutemy’s bloemwerken moeilijk te noemen, hij werkt niet volgens de regels van het beroep. Want waarom zouden boeketten in hemelsnaam rond moeten zijn?

Een paar kruiden en twee of drie imperfecte bloemen, meer heb je soms niet nodig om poëzie te creëren. -Thierry Boutemy-


Foto's © Thierry Boutemy

Wat uit de grond gerukte bloembollen kunnen ook dienst doen als decoratie bewijst het werk van de bloemenrebel. Laat ons hopen dat Thierry Boutemy's liefde voor de mode ook langzaam aan gaat bloeien, want die flowerrunways kunnen we niet missen. Have a happy #FlowerFriday

page loaded