Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ABSTRKT talks

Door Ine op 20.06.2015

Onze Belgische party bodem was 2 jaar geleden zoals men zegt een deprimerende blank space. Not much happening en nog veel concepten en ideetjes lagen voor het rapen. Enkele boys zagen hun kans en drukten hun opvallende stempel op het witte doek. ABSTRKT zette zijn eerste babystapjes en een nieuwe hotspot onder de party people was born.

"We willen nooit enkel feestjes organiseren, wij willen meer bieden." - aldus Henry van ABSTRKT

Meet these 4 boys. Stuk voor stuk zijn ze gepassioneerd door kunst in al zijn mogelijke vormen. Dat is dan ook de glue die hen samenbracht en na 2 hectische jaren nog steeds samenhoudt. De 1 begon als DJ, de ander werkt bij Café Costume en nummer 4 kwam gewoon toevallig voorbij. Allemaal verschillend, maar samen de perfecte melting pot.

Voor hun events zoeken de kerels altijd naar de perfecte locaties. Een abstract kader is voor hun concept perfect, wat meteen ook de naam duidt. Ze zorgen voor een toffe sfeer met goede muziek en toffe open minded mensen. Sounds like a place for us! Iedereen kan er zichzelf zijn, bye bye grijze muizen.

Met hun volgeboekte agenda's was het niet easy om de hunks te strikken. Gelukkig maakten ze tussen hun studies en harde werk voor ABSTRKT even tijd voor Belmodo. Snel, snel kon ik enkele vraagjes afvuren bij een wijntje in De Vooruit in Gent. 

1. Waar hebben jullie inspiratie gehaald voor jullie concept hier in België?

"Dit soort feestjes bestaan al veel langer in de uitgaansscene, bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland. We zijn jong en gingen vroeger dus ook geregeld uit. In Nederland heb je al veel van dit soort concepten, zeker in Amsterdam. Ooit had je er een heel bekende pop-up club die slechts enkele jaren heeft bestaan. Tijdens hun hoogtepunt hebben ze het complex plat gegooid. Stoppen aan de top en in schoonheid afsluiten, dat lijkt ons ook de ideale manier."

2. Why art & fashion?

"Ieder lid van ABSTRKT heeft zijn eigen specifieke passie die we in het concept willen integreren. Het belangrijkste voor ons is art. Alle 4 hebben we een zwak voor al wat mooi is. In onze vriendengroep en mensen rondom ons merkten we dat kunst niet meer hip was en dat de mensen er niet veel interesse in hadden. Dit konden we niet laten gebeuren! Zo bedachten we dus een party idea waarbij we de kunst dichterbij de jeugd kunnen brengen op een toegankelijke en losse manier. I guess it works!"

3. Is dit een poging om de jeugd te heropvoeden op cultuurvlak? 

"ABSTRKT heeft veel nieuwe ideetjes in petto om kunst in al zijn glorie dichter bij de jeugd van nu te brengen. Wij willen graag onze passie delen met anderen en ze zo warm maken voor meer. Ergens kan je stellen dat we de jeugd willen heropvoeden ja. Binnenkort zouden we willen starten met art workshops, lezingen of zelfs met live art acts waarbij de mensen de kunstenaar live aan het werk kunnen zien. Ooit hopen we met ABSTRKT het kunstplatform van morgen te worden. We willen niet enkel parties bieden, maar een hele belevenis of kunst atmosphere."

4. Vanwaar komt de naam ABSTRKT? 

"ABSTRKT staat natuurlijk voor de term abstrakt. Shocking! We zijn de betekenis van het woord gaan opzoeken in het grote VanDale woordenboek en het woord betekent: 'je eigen interpretatie van het realistische.' Kunst is voor ieder van ons een ander gegeven. Via de naam ABSTRKT willen we ook jong talent motiveren en steunen. Je zou er van verschieten hoeveel talent er rondloopt in ons klein landje. We willen jonge mensen aantonen dat de regels in kunst niet vastliggen en dat je volledig je eigen ding kan en mag doen."

5. Wat staat er nog allemaal op de aganda voor jullie deze zomer? 

"Eerst natuurlijk onze well known boat party. Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 vieren we het 2 jarig bestaan van ABSTRKT met een big bang! Iedereen is van harte welkom om samen met ons de kaarsjes te komen uitblazen, like duuh. Daarna volt het nieuwe eco festival in Bruxelles Paradise City. Daar zullen wij onze eigen stage hosten. Ook nog een toffe samenwerking van de Brusselse discotheek Catclub met Tour & Taxis. Nadien op zaterdag 1 augustus 2015 vind je ons terug op Beaudeleau. De kerk die wordt omgebouwd tot nieuwe holy food market zal overdag een foodmarket en picknick hosten en during the night een ABSTRKT party. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is vind je ons ook nog op We Can Dance samen met Catclub."

6. Wauw, een goed gevulde agenda dus. Is dit nog te combineren met werk/studie

"Wel de meeste onder ons werken en 1tje studeert nog op dit moment. Het is zeker niet simpel, dat kan ik jullie meegeven, maar het geeft een flinke dosis voldoening. Op dit moment zijn we erg aan het groeien, maar we gaan niet zweven. We blijven down to earth en zien wel hoe alles verder verloopt. We hebben onze jobs en diploma's in de pocket. Nu zijn we jong en doen we dit graag, maar eens wat ouder kan het uitgaansleven ons hoogstwaarschijnlijk gestolen worden. That's why we need a good base! Als we ooit volledig voor ABSTRKT kunnen gaan, zullen we dat zeker doen."

Vergeet zeker niet onze wedstrijd met de hotties van ABSTRKT te checken in het artikel: "Win een duoticket voor de 2 y ABSTRKT boat party!". Je maakt kans op een duoticket voor hét feestje van 2015. ABSTRKT bestaat 2 jaar en dat vieren ze met een decandente party op een boot. Jep, de moeite dus. Bonne chance!

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded