Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What to do in… Rotterdam

Door Angelique op 19.06.2015


© ANP/ Ade Johnson

Van citytrippen worden we allemaal blij. Een short get-a-way, alleen, met je partner of enkele van je fabulous friends, soms is ’t exact wat je nodig hebt. Nu ben ik het soort persoon die graag van locals zelf verneemt wat er nu wel of niet de moeite is. Ik had het geluk om Marlies Dekkers te mogen vragen naar haar hidden treasures in de wondermooie stad, Rotterdam.


© Hotel New York

Allereerst is ’t belangrijk om een aangenaam verblijf te regelen zodat je volledig uitgerust en relaxt van je tripje kan genieten. 1 van Marlies Dekker’s favorieten is Hotel New York. Ook Anouk is ook fan van dit etablissement, hier logeerde ze namelijk een tijd lang om aan haar album ‘Hotel New York’ te schrijven.


© Bertmans

Na a good night’s sleep is de volgende logische stap een deugddoend ontbijtje met delicious coffee en (h)eerlijke producten. Bij Bertmans ben je aan het juiste adres voor een goeie kickstart to your day. Mocht je toch niet de meest early bird zijn kan je er ook terecht voor een geweldige brunch.


© ANS46


© Margreeth Olsthoorn

Rotterdam is een heel trendy stad met een apart soort joie de vivre en een heel eigenwijze stijl. Voor liefhebbers van prachtige fashion raadt Marlies Dekkers de boetieks ANS46 en Margreeth Olsthoorn aan. Wondermooie interieurs gevuld met duizelingwekkende mode, meer heeft een fashionista niet nodig om over the moon te zijn.


© Hopper

Van shoppen krijg je dorst, da’s algemeen geweten. Bij Hopper kan je genieten van verslavend lekkere koffie in een modieus en strak kader. Terwijl je je batterijen terug oplaadt kan je genieten van toffe kunst die aan de muren hangt en de kunst die rondloopt; het  is namelijk ook de ideale plek om te people-watchen.


© Picknick

Voor lekkere lunches kan je terecht in Picknick. Brood en beleg plankjes, tostis of soep, de keuze is aan jou. No worries, alles is hier werkelijk deeeelicious, dus verkeerd kiezen kan niet.


© Boijmans van Beuningen

Na de lokale kunst in Hopper te hebben bekeken, kan je in de verschillende musea die Rotterdam rijk is je culturele hartje helemaal ophalen. Kunsthal, Boijmans van Beuningen & het NAi (Nederlands Architectuurinstituut) worden door Marlies Dekkers hoog aangeprezen en volledig terecht.


© Hugh

Na een drukke dag kan je jezelf verwennen met fantastische cocktails in het o zo mooie Hugh. De bar staat hoog aangeschreven bij the young and hip en is werkelijk the place to be seen. Je kan er ook dansen tot de vroege uurtjes, genieten van verschillende special drinks en kiezen uit het assortiment aan fingerlicking food.


© Club Vie

Mocht je nog een extra stapje willen zetten in de Rotterdamse evening scene is Club Vie your best bet. Opzwepende beats, big bottles & beautiful people, wat wil je nog meer? Kans is groot dat je er Marlies Dekkers tegen ’t lijf loopt trouwens, de ontwerpster komt hier graag stoom af blazen.

Een citytrip is iets wat ieder van ons wel kan gebruiken. Rotterdam is de ideale plek om even weg te zijn, nieuwe culturen te leren kennen zonder het gevoel te hebben dat het toch allemaal een beetje te overdonderend wordt. The perfect little urban escape!

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded