Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een inspirerende one on one met Anna Nooshin

Door Koen op 18.06.2015

Anna Nooshin is hot these days! Wie de voorbije jaren doorbracht op Mars en absolutely no clue heeft over wie ik het heb,… let me enlighten you!

Blogging & vlogging beauty Anna groeide op in Iran, kwam als vluchtelinge terecht in Nederland en stampte op 24-jarige leeftijd haar eigen online lifestyle magazine NSMBL.nl uit de grond. Ondertussen trekt de site zo'n 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand, wordt een random Instagramfoto gemiddeld 4000 keer geliket en kunnen we haar wekelijkse activiteiten volgen op haar eigen YouTube-kanaal.

Dat de weg naar de top niet altijd gepaard ging met pink glitters, bewijst ze in haar 1ste boek On Top. In deze boeiende inspiratiegids deelt ze haar ervaringen over (online) ondernemen, opgroeien en je dromen achterna gaan. Vorige week stak Lady Nooshin de grens over voor de launch van haar boek in ons Belgenlandje. Lag het aan mij of begon de zon nu net iets feller te schijnen, toen ze de LN Knits Springbreak Store binnenhuppelde?

Mijn afspraak met de life coach kon ik alvast cancelen, want wat volgde was een inspirerend, open en hartverwarmend gesprek. Benieuwd? Scroll dan snel naar beneden en get to know the lady behind On Top.

Over snorfietsen, Kim K obsessions en de weg naar de top

We zijn buren, Anna. Maar dat zijn we niet altijd geweest. Je spendeerde jouw kindertijd in Iran en kwam in Nederland terecht als vluchtelinge. Welke rol heeft die periode gespeeld in jouw latere leven en hoe kijk je daarop terug?

“Net zoals bij iedere jeugd heeft die periode mij gewoon gevormd tot wie ik ben. Ik ben bijvoorbeeld heel sociaal, ik kan gemakkelijk aarden en ik heb weinig moeite om me aan te passen aan nieuwe situaties. Maar aan de andere kant heeft die kindertijd ook wel nadelen met zich meegebracht, in die zin dat ik soms heel onrustig ben en dat ik het niet altijd even gemakkelijk vind om lang op 1 plek te zijn. Ik kan me heel snel gevangen voelen. Het allerliefst ben ik gewoon on the go! Dan ben ik heel relaxed.”

Je bent amper 28, maar je draagt al een flink gevulde koffer met je mee. Zo gevuld zelfs dat je er een boek kon over schrijven. Op welk moment dacht je: “Nou, dit is een goed moment om een boek te schrijven,” en hoe begin je daaraan?

“Ik ben ongeveer 2 jaar geleden met het idee beginnen spelen om een boek uit te brengen. Toen waren er ook plots heel veel personalities die hun verhaal deelden via hun eigen boek. Zo had je bijvoorbeeld Lena Dunham, Tina Fey en Sophia Amoruso. Er was dus duidelijk een trend gaande en ik zou niet gaan wachten tot op het moment dat andere bloggers met een boek naar buiten kwamen. Ik wilde graag de 1ste zijn! Daarnaast had ik ook echt wel een verhaal te vertellen en daarin wilde ik me onderscheiden. Het zou aanvankelijk een boek over kledingadvies worden. Zo’n beetje à la Lauren Conrad. Maar toen wees een goede vriend me erop dat die informatie gemakkelijk online te vinden was. Het enige wat niet op het internet stond, was mijn eigen verhaal.”

Was jouw doel van bij het begin om er een inspiratiegids voor vrouwen van te maken of wilde je in de 1ste plaats je eigen verhaal neerpennen?

“Het moest van bij het begin een boek worden waarin heel veel vrouwen zich konden herkennen. Ik wilde gewoon dat ze het zouden lezen en dat ze zouden denken: och gelukkig, ik ben niet alleen! Ik merkte in sommige periodes dat ik bepaalde gevoelens had en dan voelde ik me heel erg alleen. Alsof ik mislukt was. Alsof iedereen wist wat ze aan het doen waren behalve ik. Ik vroeg me af of ik de enige was die dit zo voelde. Er moesten vast nog meer mensen zijn die hetzelfde ervaarden. Vandaar dus mijn bewuste keuze om er een inspiratiegids van te maken. Ik deel mijn gevoelens, ervaringen en tips zodat vrouwen zouden zien dat ze niet alleen zijn.”

Welk gevoel ging er door je heen toen je voor ’t eerst door On Top bladerde?

“Dat was heel gek! Ik kwam net terug uit Peru en toen ik thuiskwam was ie er. Het was heel surreal! Zelfs wanneer ik ‘m nu zie, lijkt hij nog steeds niet van mij. Het lijkt alsof die persoon op de cover iemand anders is en alsof iemand anders het heeft geschreven.”

“Ik ga ook vaak in boekenwinkels op zoek naar mijn boek. Dan vraag ik of ze misschien ook On Top hebben en dan zeggen ze: o ja, van Nooshin, hé? Dan zeg ik: ja die! Dan wijzen ze mijn boek aan en zie je ze zo kijken van: is ze dat nu wel of niet? (lacht)”

Als ik er een favoriet hoofdstuk moet uitkiezen, dan ga ik voor het derde: “Hoe ik per ongeluk blogger werd.” Het twintiger-zijn-is-kut-hoofdstuk is zowel voor mij, en vast ook voor een pak van onze Belmodo-lezers, zeer herkenbaar! Geen flauw benul hebben over wat je gaat doen in de toekomst, hoge pieken en diepe dalen beleven, structuur zoeken enz. Wat zeg je tegen mensen die momenteel struggelen met de 20-er-dip?

“De beste tip die ik dus kan geven is: ga niet achteroverleunen en zitten wachten tot iets naar je toe komt. Er zal altijd wel iets op je pad komen, maar misschien is dat iets wat je niet wilt. Herhaal iedere dag tegen jezelf waar je naartoe wil en wat er daarvoor allemaal moet gebeuren. Zo weet ik voor mezelf wat mijn doelen zijn en die herhaal ik iedere dag.”

Welke is de leukste reactie die je tot nu toe van een On Top-lezer kreeg?

“Ik vind het zo mooi als meisjes zeggen dat ze zich  door het boek geïnspireerd voelen en zich minder of niet meer alleen voelen. Zo was er een meisje die heel verdrietig was. Het feit dat ik haar kon helpen via mijn verhaal vond ik zo leuk. Dan komen verkoopcijfers écht op de 2de plaats.”

Plots zit je daar dan. Front row tijdens de fashion weeks. Je loopt namen als Kim Kardashian, Rihanna en Pharrell Williams tegen het lijf. Wat deed/doet dat met jou?

“Ik ben steeds heel chill en nuchter. Dat ben ik mijn hele leven al geweest. Ik ben wel heel erg celebrity obsessed. Ik hou van celebrities en ik hou van reality TV. Maar als ik ze ontmoette, werd ik niet plots zo’n panisch persoon.”

“Ik ontmoette Kim Kardashian 2 jaar geleden in the prime van mijn Kim K obsessie. Dus toen was het wel zo van: o my god, dat is Kim! Maar ik ben altijd heel relaxed, netjes en beleefd gebleven. Ik vraag nooit om een foto. De herinneringen zitten in mijn hoofd en ik schrijf erover, maar daar blijft het bij.”

Welke was de beste tip die je ooit van iemand kreeg en van wie kwam die?

“Die komt van mijn advocaat en zakelijk adviseur. Hij heeft me ooit verteld dat mensen de ruimte pakken die jij ze geeft. Dat vind ik het allerbeste advies dat ik ooit heb gekregen! Als ik iemand de ruimte geef om mij te belazeren of om mij ergens in een hoekje te drijven, zal diegene dat ook bewust of onbewust gaan doen. Hierdoor heb ik goed mijn grenzen leren aangeven.”

In het boek geef je je volledig bloot. We zien je daarnaast dagelijks verschijnen op sociale media, je hebt tegenwoordig een eigen YouTube-kanaal waarop je geen vraag uit de weg gaat én we kunnen ook geregeld binnenkijken in jouw appartement. Is er een grens? En zo ja, waar ligt die dan?

“Ik laat mijn badkamer en slaapkamer nooit zien, omdat dat 2 heel persoonlijke ruimtes zijn. Mijn zusje en mijn 2 beste vriendinnen Mara en Marenne willen ook liever niet op video en dat respecteer ik uiteraard. Daarnaast vermeng ik geen NSMBL-werkzaamheden met mijn vlogs en zal je me niet snel huilend voor de camera zien. Dus er zijn best wel wat grenzen, maar wat ik kán laten zien, laat ik ook gewoon zien. Ik hou het graag positief en focus me liever op de leuke dingen.”

Short questions. We learn: Anna doesn't share food!

Nederlandse of Iraanse?

“Iraanse”

Wat maakt van jou een typische Nederlandse?

“Dat ik heel erg op tijd ben leren komen. Ik ben nooit te vroeg, want dat haat ik. Maar ik ben steeds op de minuut op tijd. Ik kan me dus wel irriteren als iemand een kwartier te laat is. In Iran maakt het trouwens helemaal niet uit of je een uur te laat bent. Daar is dat de gewoonte.”

Waarvan zeggen jouw vrienden/familie: “Dat is nu typisch Anna!”

“Ik scheld best wel veel (lacht) en ik ben ook heel direct en misschien iets te eerlijk waardoor ik soms onbewust mensen kwets. Daarnaast kan ik wel agressief zijn in het verkeer en heb ik heel erg last van OCD. O, en ik deel geen eten! Dat weten al mijn vrienden. Zakje chips of een Kinder Bueno? Die blijven lekker bij mij! Shared dining is dus geen optie.(lacht)”

Waar ben je (buiten corn rows vlechten) echt héél goed in?

“Ik ben heel goed in songteksten. Ik ken er heel veel vanbuiten! Ik ben een soort van jukebox, zeg maar.”

Online of offline shoppen?

“Online.”

Favoriete schoenenmerk?

“Céline en Prada.”

Favoriete Belgische designer?

“Dries Van Noten en Ann Demeulemeester voor de schoenen.”

Welk item in je kleerkast red je uit een brand?

“Mijn Chanel Classic Flap Bag en al mijn Céline truien.”

Favoriete shop in Amsterdam?

Salon Heleen Hulsmann.”

Waar ga je graag shoppen wanneer je in België bent?

“Ik vind de Kloosterstraat in Antwerpen heel leuk. Ik hou heel erg van jullie Belgische ontwerpers dus ik probeer altijd naar de stockdagen te komen.”

Laatste brand die je hebt leren kennen?

“Dat is een Australisch Label genaamd Her. Zij verkopen hele coole bikini’s en badpakken.”

Meest impulsieve beslissing?

“Ik ben superimpulsief. Zo heb ik ooit 2 Stella McCartney jassen in 1 keer besteld. Letterlijk uit het niets.”

Grootste fashion fail?

“O, dat zijn er zo veel! Soms kijk ik naar een outfit van een week geleden en vraag ik me af wat ik in godsnaam aanhad. Ik zit bovendien in een fase waarin ik niet goed meer weet wat ik wil qua stijl.  Ik ben een beetje verloren. Ik wil graag iets anders.”

Beste social media tip?

“Hou er een consistentie in. Mijn pagina bestaat bijvoorbeeld uit 4 vaste dingen: eten, fashion, selfies en vakantiefoto’s. Mijn gouden regel is: als het niet in die 4 dingen past, post ik het niet.”

Benieuwd naar het verhaal van self-made woman Nooshin? Dankzij Belmodo kan je haar On Top winnen.

Volg Anna op Instagram, Facebook en YouTube en share the love via de hashtag #ontopgoesBelgium.

Op naar de top, ladies!

Met medewerking van Valentine Vandenbussche.

page loaded