Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FashionClash got me inspired

Door Lars op 15.06.2015

Fashionclash is een internationaal en interdisciplinair modefestival dat op zoek gaat naar jong startend talentMe & my ultimate fashion partner in crime Lize Feryn zijn afgezakt naar het mooie, zonnige Maastricht om alles van dichtbij, lees front row, mee te maken.

FashionClash is ervan overtuigd dat mode als een kunstdiscipline heel wat controversiële thema's kan opentrekken én openstellen tot discussie. Het overkoepelende thema dit jaar is gender. Dit concept verwijst naar de rollen die ons biologisch geslacht bepalen en ons in vakjes duwen.

Afgelopen maanden zagen we heel wat designers als Vivienne Westwood, Dries Van Noten & Givenchy de genderstereotypen doorbreken, zo zien we bijvoorbeeld meer en meer rokken voor mannen de runway passeren, iets dat nog uitsluitend voor vrouwen wordt aanschouwd. We krijgen dus heel wat grenzen en beperkingen opgelegd ... tijd om die allemaal te doorbreken!

Dit was voor mij persoonlijk zeker het geval toen ontwerpster Hermione Flynn haar collectie presenteerde. Er kwam telkens een duo man-vrouw de catwalk op, gekleed in dezelfde outfit


Way to make a statement, right? Als dat nog niet duidelijk genoeg was, kwam transgender Gia naakt de runway op. She was one of the fiercest models of the night by the way, ik kreeg meteen een Naomi Campbell vibe en nooit gedacht dat zij ooit een hij was. Ze gaf haar zelf letterlijk en figuurlijk bloot, de trillingen in haar benen maakte alles zoveel mooier en kwetsbaarder.


 "She looked like art, and art isn't supposed to look nice, it is supposed to make you feel something" - Rainbow Rowell, Eleanor & Park.

Daarnaast werd ook een 2015 Talent Award uitgereikt t.w.v. € 5.000,-! The lucky guy, called Lautaro Amadeo Tumbutto aka LAT & also one of my personal favorites kaapte de prijs weg. 

Lautaro komt uit Argentinië, maar genoot zijn opleiding in Milano, zijn collectie was enorm vernieuwend & gebruikte exquisit fabrics. Ik ben alvast enorm fan van de poncho, de cropped tops & de mesh pantsGimme gimme gimme!Foto's © @belmodolars, @socatchy & FashionClash

page loaded