Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo: La Mémoire de l’Intime

Door Michael op 08.06.2015

Belgische lingeriekoningin PrimaDonna wordt dit jaar 150 en viert dat met een expo in Bozar in Brussel. Een perfecte aanvulling lijkt ons bij de andere expo The Belgians.

Lees daarom ook het Belmodo-artikel Het wordt de zomer van de Belgen! Vanavond viert PrimaDonna z'n heritage met een spetterende modeshow in Bozar voor enkele exclusieve genodigden & heel wat nationale en internationale pers.

Volg @Belmodoredactie voor een live feed van het event en deze week krijg je nog een uitgebreid verslag op Belmodo.


De expo La Mémoire de l'Intime neemt je mee in de tijd en showt de geschiedenis van het merk. Verwacht geen klassieke opvolging van 150 jaar lingerie, maar een onderzoek naar het geheugen van intimiteit.

Dat alles gepresenteerd op een zeer eigentijdse manier, met interactieve videoschermen, een live camera feed van de ateliers tot videoprojectie en een artistieke setting van heel wat vintage pieces van PrimaDonna. Alles staat onder de vakkundige begeleiding van Heimat.

Net zoals je geheugen je meest intieme herinneringen soms verborgen laat en soms toont, zo speelt ook de lingerie van PrimaDonna een verleidelijk verstoppertje met de buitenwereld.

Het merk was de allereerste die kleur introduceerde in lingeriesetjes voor grotere cupmaten en het is nog steeds de favoriet van girls with a bigger cupsize. En van de lucky few natuurlijk die de beha's in volle glorie mogen aanschouwen.

In de tentoonstellingsruimte worden heden en verleden lijnrecht tegenover elkaar gepresenteerd met het productieproces als bindende factor. En natuurlijk verdient het uitgekiende vakmanschap bij PrimaDonna een plekje in the spotlight!

Aan de hand van bestselling bra Deauville ziet de expobezoeker hoe een beha ontstaat en hoe alles minutieus wordt getest op modellen van vlees en bloed. 

Het merk begon ooit als korsetfabriekje in Schellebelle, en dat laat zijn sporen na. Het huidige naaiatelier ziet er nog bijna hetzelfde uit als vroeger. 

Zo wordt meer dan ooit duidelijk dat je lingerie een verhaal met zich meedraagt dat niet alleen bestaat uit je eigen herinneringen, maar ook uit het vakmanschap en de geschiedenis van het lingeriemerk zelf.

La Mémoire de l'Intime loopt van vrijdag 5 juni 2015 tot zondag 28 juni 2015 in Bozar in Brussel. Klik hier voor meer informatie over de PrimaDonna expo La Mémoire de l'Intime of check hier alles over de SS2015 collectie, de FW2015 collectie of alles wat je ooit al wou weten van het lingeriemerk.

Met medewerking van Yasmine De Wilde.

page loaded