Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Het wordt de zomer van de Belgen!

Door Tiany op 05.06.2015

Today is a big day! Vandaag opent de tentoonstellingThe Belgians” in de Brusselse Bozar! Gisteren was Belmodo van de partij om te genieten van een sneak peek samen met fashion finest!

Brussel waande zich even de Parijse Fashion Week want alle important peepz uit de Belgian en internationale fashion business verzamelden in de Brusselse Bozar!

Gasten als Diane Von Furstenberg, Didier Vervaeren, Suzy Menkes, Nina Meert, Christian Wijnants, Diane Pernet … waren aanwezig.

De zomer van 2015 wordt er eentje om nooit te vergeten. Bozar en MAD Brussels sloegen de handen ineen and that gave birth to theSummer of Fashion”. Dat mode aan kunst gelinkt is, weten we al langer maar dat wordt nu ook in the spotlight geplaatst!

In Bozar staan er verschillende events gepland: de installatie Bellissima, foto’s van Vivienne Westwood, Modedocumentaires … 

Festivals zijn er tijdens de zomermaanden in overvloed, maar nu is de kalender aangevuld met nog eentje …  het Summer of Fashion Festival. Op verschillende locaties in Brussel kan je designer displays ontdekken. De uitgestippelde fashion walk brengt je naar de modeplekjes van de stad als La Cambre en de Dansaertstraat.

Bozar was de perfecte locatie voor de expo “The Belgians” want Brussel is niet alleen de hoofdstad van Europa, maar ook een nationale en internationale modestad bij uitstek!

De veelheid aan boetieks en ateliers dragen bij aan het imago. Brussel is ook de multiculturele stad van België. De veelheid aan culturele achtergronden en nationaliteiten hebben een grote invloed op de stad en het straatbeeld van Brussel.

Bozar in samenwerking met MAD Brussels zetten Brussel op de kaart als fashion city. De tentoonstelling biedt een uniek zicht op zowel de geschiedenis als het heden van de Belgische mode.

Niet alleen de Antwerpse 6 werden geëerd, ook Diane Von Furstenberg kreeg een belangrijk plaatsje op de expo. Maar ere wie ere toekomt, want 68 jaar geleden werd ze geboren in ons Belgenlandje en the lady is een pionier in de modewereld. De wrap dress zorgde voor een omwenteling in de fashion industry in de jaren 70!

Verder kregen ook de latere generaties van modeontwerpers een plaatsje in de Bozar, denk o.a. aan Christian Wijnants en Martin Margiela met zijn avant-gardistische creaties! Kortom, Belgische mode is more than the Belgian Six!

De modescholen in België worden ook in de kijker geplaatst tijdens The Belgians! Ze vormen de basis voor heel wat talent, dus it seems logical dat ze ook een plaatsje krijgen op de expo over Belgische mode.

De tentoonstelling eindigt met creaties van ontwerpers die heutzutage voor de grote modehuizen werken, als Dries Van Noten en Raf Simons voor Dior.

Over de laatste gesproken … Belmodo heeft ook kunnen genieten van een preview van de nieuwe film over de eerste weken van monsieur Simons bij Dior.

De avant-première van de film, getiteld Dior and I, vindt plaats op dinsdag 23 juni 2015 in Bozar en is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!  

Vivienne Westwood is lijfelijk ook aanwezig op de tentoonstelling. Not in real life of course, maar er hangen 3 grote naaktportretten van haar op 68-jarige leeftijd, gefotografeerd door Juergen Teller.

Iets wat op je geheugen gegrift staan bij het verlaten van de expo, al zeg ik het zelf!

PrimaDonna viert dit jaar zijn 150e verjaardag, dat wordt een grote taart ... En die verjaardag laten ze ook niet zomaar voorbijgaan want wie verjaardag zegt … zegt feestje! “La Mémoire de l’Intimecelebrates the birthday of the brand!

De retrospectieve tentoonstelling die de geschiedenis van het merk in beeld brengt wacht op jouw bezoekje!

Elk modelievend persoon met Belgische roots moet zeker eens naar Brussel trekken deze zomer. Tussen vrijdag 5 juni 2015 en zondag 13 september 2015 heb je de kans om een unieke blik te krijgen op de Belgische mode. Enjoy!

Tijd genoeg dus no excuses accepted

Alle foto's en page icon: © Instagram @sdvy © VisitBrussels

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded