Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een dozijn bloemen

Door Isabelle op 05.06.2015

Veldbloemen ... ik word er instahappy van! Onverstoord zie je die wilde bloempjes in allerlei kleuren door elkaar groeien. En niet alleen op veldweggetjes op den buiten hoor!  

Vorig weekend was ik aangenaam verrast toen ik dezelfde wilde bloemen, die mijn zus en ik langs fietspaadjes en grachten gingen plukken, doodleuk in Le Jardin des Tuileries in Parijs tegenkwam. Daar groeiden ze schijnbaar even willekeurig door elkaar. Geen nette, afgebakende perkjes meer. 

Niet meteen wat je verwacht in de die strakke renaissancetuin, met afgelijnde assen en berekende perspectieven, wel prachtig om te zien. 

Bloemen in de stad zijn een must, is het niet in parkjes dan wel in bloemenwinkeltjes met hun vrolijke, geurige etalages.

Flowers & fashion zijn trouwens ook een golden team! Denk maar aan de prachtige runways vol bloemen als die van Vionnet, Dries Van Noten, Dior, Valentino ... 

Een hele bloemenmuur in huis halen is een wonderful idea, maar misschien wat prijzig en onpraktisch. Bon, een kunstig geschikt boeketje does the trick as well uiteraard. Ladies who adore flowers, you’re in luck.

Sinds kort vind je in de Brusselse Karthuizerstraat 12 (douze), de piepkleine bloemenwinkel van topbloemist Guillaume Lanier. 12 beslaat 12 m² van de concept store Hunting & Collecting.

Monsieur Lanier zal er op donderdag, vrijdag en zaterdag elke dag 12 unieke creaties verkopen, op is op. 

Ga zeker eens kijken naar wat Guillaume Lanier zoal creëert met bloemen, want de Fransman is niet de 1ste de beste bloemist, hij werkte al samen met de Belg Thierry Boutemy (Jeweetwel, van de bloemen in de Antwerpse Vogue shoot met Lady Gaga). So go smell the roses!

Foto's © hunting&collecting, destandaard, popsugar, modalogy, farfelue, getmecrazy

page loaded