Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Belgians: An Unexpected Fashion Story

Door Tiany op 27.05.2015

Dat ons land een totally into fashion is met enkele top desingers, moet ik je waarschijnlijk niet meer vertellen. Ik ben dan ook happy as a hippo dat er een tentoonstelling komt ter ere van de Belgische mode.

The Belgians: An Unexpected Fashion Story brengt de reputatie van Belgique als modeland land naar voren.

Tussen vrijdag 5 juni 2015 en zondag 13 september 2015 wordt de Bozar the place to be voor alle liefhebbers van Belgian fashion! Ons klein landje is hella hot in de internationale mode scene.

We hebben heel wat grote namen en daar zijn we natuurlijk fier op! Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons, doen bij iedereen een belletje rinkelen.

Maar er is meer: tijdens The Belgians komen er maar liefst 100 designers aan bod! 

De designers hebben de modewereld elk op hun manier beïnvloed. Niet alleen bij ons, maar ook all over the world.

Het DNA en de invloedrijkste spelers van de Belgische mode worden tijdens deze unieke tentoonstelling mooi in beeld gebracht.

“De tentoonstelling The Belgians: An Unexpected Fashion Story is uniek omdat ze dieper ingaat op de Belgische mode vóór en na De 6 van Antwerpen die in de jaren tachtig furore maakten. Dat is ongezien in de modetentoonstellingen van de jongste decennia” - aldus curator Didier Vervaeren - 

Ook aanstormend talent als Jean-Paul Lespagnard en Christian Wijnants zijn belangrijk voor onze fashion industry. De modescholen vormen hier de basis voor en mogen dus zeker niet ontbreken op deze exhibition.

De Modeacademie in Antwerpen en La Cambre in Brussel staan hoog aangeschreven en worden op de expo extra in the picture geplaatst!

Er worden tijdens de expo ook heel wat events georganiseerd als een lezing door Diane Von Furstenberg, de foto's van Vivienne Westwood door Jürgen Teller zullen te bezichtigen zijn of wat dacht je van een weekend rond modedocumentaires? En er is nog veel veel meer! 

Elke Belg met een hart voor fashion mag deze tentoonstelling niet missen. Time to spread theI’m from a little fashionable country called Belgium”- love!

So, don’t miss it ladies & gents

Alle foto's en page icon: © Bozar © MAD Brussels

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded