Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Affectie voor Imperfectie

Door Isabelle op 22.05.2015

“There is a crack, a crack, in everything, that’s how the light gets in.” Ooow Leonard Cohen, wat kan jij toch op alles zo heerlijk juist de vinger leggen! Perfectie bestaat niet, #sorryNOTsorry, want imperfectie kan zo veel boeiender zijn. 

Perfectie is out ... hoewel photoshop schering en inslag is. Of misschien is dat juist de reden dat een tikkeltje imperfectie ons extra ontroert? The ugly fruits zijn alvast uitgegroeid tot een hype en ook de jolies laides doen het goed. We like imperfection and we cannot lie!

“We’re all wonderful, beautiful wrecks. That’s what connects us, that we’re all broken, all beautifully imperfect.” - Emilio Estevez-

Speaking of broken, we hebben allemaal al wel eens de nachtmerrie beleefd, wanneer je je favoriete kopje, kommetje of bordje breekt ... Vroeger had je waarschijnlijk diep gezucht, een traantje weggepinkt en jezelf getroost met de woorden ‘scherven brengen geluk.’. 

Maar vanaf nu betekenen die scherven niet langer het einde, maar juist het begin van een prachtig nieuw exemplaar van je servies, ceramics 2.0.

Haal de New Kintsugi DIY Repair Kit in huis! Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van gebroken scherven. De Japanners lijmen de scherven weer aan elkaar met een mix van hars en goud. Het resultaat is een uniek stuk dat vaak mooier is dan het origineel.

Wat zijn ze fab, die gouden barsten, ze doen mij een beetje denken aan Barstje, dat kleine kopje uit Belle & het Beest, breaks my heart.

Scherven zijn vanaf nu dus een open door, an opportunity! Je hoeft zelfs niet de stukken van hetzelfde geheel te gebruiken. Get creative en mix andere keramieken of andere materialen!

Ook het interieur mag best een barstje en scheurtje vertonen. Kijk maar naar het schitterende interieur van de Parijse Bistro ANAHI.

Het interieur is ontroerend door de schijnbaar imperfecte voegen en gebarsten tegels die met de mantel der liefde of in dit geval een gouden laagje zijn bedekt. Het eten zelf is dan weer de perfectie zelve, hoor. 

Foto’s © Trendland, Katherinebarlow, Humade, Remodelista, ceebee

page loaded