Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

8 weeks to hotpants: ready? Start!

Door Bieke op 20.05.2015

Op een mooie dag besefte ik: waar is mijn loszittend maatje 38 naartoe? En mijn mooie slanke taille? En wat piepen die gekke vetkussentjes in 's hemelsnaam uit mijn jeans?

Ze liefkozend love handles noemen of mijn rondingen zogenaamd 'omarmen'? Never.

Tijd voor actie. 8 Weeks to Hotpants it is!

En ook zin in actie. Want een luie trees ben ik nooit geweest. Ik woon in een huis met 5 verdiepingen, laad en los mijn auto 2 keer per dag met boodschappen, fietsen, kinderen en andere rommel, ik loop, spring, duik, ren, val, sta op en lig nooit voor 22 u in de zetel, als ik er al in lig.

Bovendien sloof ik me 2 keer per week uit tijdens de ashtanga yoga-les. Ik eet gezond, heb een goede conditie en snoep weinig. En toch.

"Hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme" legde personal trainer Davy me met een Wikipedia-stem tijdens uit mijn 1ste '8 Weeks to Hotpants'-les. Hij maakte het er ook niet beter op, de lieverd. Maar goed, ik was in een vrolijke bui.

Het principe van '8 Weeks to Hotpants' is simpel: 8 weken lang word ik door een leger aan personal trainers (hoe ze eruitzien, zie je hier) getraind: 1 keer per week personal training en 1 à 2 keer per week bootcamp.

Er wordt ook verwacht dat je 1 keer per week 'vrije cardio' doet en op je voeding letten is -logisch toch?- ook een must. 

De 1ste meeting is meteen ook een meting. Na een uitgebreide uitleg over gezonde voeding (en ja, die ging verder dan "Drink 8 glazen water per dag" en "Eet meer fruit") kwam het gênantste moment van mijn leven: de meting.

Elk lichaamsdeel, elke vetrol, elke dikke dij en blubberarm werd uitgebreid gemeten, geanalyseerd én (the horror!) gefotografeerd door het 8-weeks team.

Het huilen stond me nader dan het lachen bij het zien van de foto's (ben ik dat écht?), maar mijn motivatie werd des te groter. Ik schraapte het laatste beetje zelfrespect dat ik nog had samen, kocht een killer legging en blew the budget bij Bio Planet. Go tiger!


#8weekstohotpants

Veel proteïnes en vitamines, weinig vetten, geen suiker, veel zaden, noten, pitten, granen, the whole shebang belandde in mijn winkelkarretje. Dit zorgde voor een vreemde verandering in mijn gedrag.

Pedant weigerde ik nog chocoladen paaseitjes en beet in plaats daarvan dapper in een echt hardgekookt ei. "Wist je dat ik 60 gram proteïne per dag moet innemen?" doceerde ik mijn niet bijster geïnteresseerde familieleden. En op feestjes vertelde ik tijdens het nuttigen van een koel glas water lyrisch over de weldaden van chiazaad en havermout.

Maar dat waren de 1ste dagen. Nu doe ik gelukkig weer normaal. Of neen: nu is het gezonde, sportieve leven normaal voor me geworden.

We zijn stilaan halfweg en het mooie aan de 8 weeks-programma is voor mij het gevoel van samen, met een groep even gemotiveerde ladies in open lucht te trainen tot je tong op je tenen hangt.

We lachen, peppen elkaar op en kijken altijd uit naar een nieuwe les.

Ben ik al veranderd? Niet echt. Ik ben nog steeds geen fan van lopen en heb nog steeds een gruwende hekel aan buikspieroefeningen, sorry trainer Davy.

En echt spectaculair atletisch ben ik ook (nog) niet, maar ik barst van de energie. Laat me kickboksen, squatten, met ViPR's (zware, holle plastic buizen) gooien en in en uit tractorbanden springen en ik ben gelukkig.

Het is zalig om 's avonds na het werk de sportkleren aan te trekken en buiten in de avondzon high-fivend de girls uit te dagen om aan een nieuwe bootcamp te beginnen en zo mijn stress 1-2-3 te laten verdwijnen.

Nu die love handles nog. 

Wordt vervolgd!

Info:
8 weeks to Hotpants wordt georganiseerd door Leander Personal Training en vindt plaats in Gent (aan de Watersportbaan en in de Rozenbroeken) in de maanden april en mei.
Je betaalt € 395,- voor het programma.
Inschrijven voor 2016 kan je hier. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt!

Foto's © Pinterest,  © H&M, © Leander Personal Training

page loaded