Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Night at the Gallery

Door Isabelle op 19.05.2015

Het is 1 van mijn favoriete heterotopia’s: the gallery! Heterotopia, de andere plek, de droomwereld, als in de bioscoop waan je je in een andere realiteit.

De sfeer is sereen, het witte interieur is bedoeld om op de achtergrond te blijven, een stille getuige van al de installaties die komen en gaan. Maar het minimalistische karakter maakt none of the less een diepe indruk. 

Het is een must, witte muren in een galerij, voor de rest kunnen de ruimtes zeer verschillend zijn. The streets of Brussels are lined with wonderful art galleries. Moeilijke keuze dus if you want to spend a night at the gallery #luxuryproblems. 


© Galerie Greta Meert

Maar een vernissage in de elegante Galerie Greta Meert is worth the trip on so many levels. Ook hier is de scenery van witte muren en grote ramen er om het licht en de kunst op de voorgrond te zetten, maar het prachtige gerenoveerde industriële gebouw in art-nouveaustijl, is op zich al een bezoekje waard. 

Het fantastische pand werd gerenoveerd door het Belgische sterarchitectuurbureau Robbrecht en Daem. Dat zijn de ontwerpers die ook de White Chapel Gallery in London op hun portfolio mogen zetten (if that rings a bell). 


© Galerie Greta Meert, Pieter Vermeersch

Elke zichzelf respecterende mode- en design lover, pikt graag hier en daar een expo mee, meestal in een museum. Maar trust me, a night at the gallery is een compleet andere ervaring.

De installaties in een galerij zijn alive! Er worden jonge zaadjes geplant, de kunstwerken zijn vers, het is spannend afwachten hoe ze zullen onthaald worden ...

Het publiek is er ook niet enkel om hun ogen te laten strelen, no sir, ze zijn on the hunt ... Misschien ontdekken ze wel een waardevolle investering of vallen ze head over heels in love met een nieuwe creatie

Geen betere plek om je voelsprieten uit te steken als je zelf in zo’n art baby wil investeren, want the crowd is in the know! Van het avant-garde publiek (PS: dresscode black) leer je vast en zeker heel wat bij. Als je dan niks scoort, heb je toch wat education om mee naar huis te nemen. 

En met een beetje chance is the artist at residence, dan kan je first hand wat over het werk te weten komen. Altijd handig bij die conceptuele kunst en dichter bij de bron dan een gids in een museum, n’est-ce pas?


© Galerie Greta Meert, Pieter Vermeersch

Wil je opkomende Belgische en internationale artiesten ontdekken, dan is er no time like the now and no place like de Galerie Greta Meert. De galerij heeft al tal van innovatieve kunstenaars gelanceerd waaronder John Baldessari, Iza Genzken en Ken Lum.

Tot zaterdag 4 juli kan je er het werk van de Belgische kunstenaar Pieter Vermeersch gaan bewonderen. Geen zorgen you’ll like it, want de werken op marmer zijn totally on trend en 100 % instaworthy, who doesn’t love marble ...


© Galerie Greta Meert, Pieter Vermeersch

page loaded