Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

IKEA x Walter Van Beirendonck

Door Angelique op 19.05.2015

Big news! Er komen nieuwe collabs aan … en niemand had het ooit durven dromen in zijn wildest dreams. Maar het is reality!

Er zijn samenwerkingen aan de gang tussen IKEA en London-based designer Katie Eary, creative mind Martin Bergström and last but not least Walter Van Beirendonck.

Vooral die laaste interesseert ons – bij Belmodo - want he’s one of us!

 zij

IKEA gaat allesbehalve een kledingcollectie lanceren, that’s a no no. Tijdens de IKEA Democratic Design Days werden er surprising nieuwe samenwerkingsprojecten voorgesteld en daarbij dus een collab met a Belgian designer!

We couldn’t be more excited!

“IKEA wil vaker samenwerken met inventieve, gedreven mensen van over de hele wereld. Mensen met een gedeelde visie over democratisch design om samen knappe, betaalbare producten te creëren.” – dixit Head of Design bij IKEA Marcus Engman –

Belmodo is already curious naar het resultaat. De speelse interieurinrichting zal pas in Spring 2016 te koop zijn. Maar niet getreurd … genoeg tijd om onze verbeelding de vrije loop te laten en te raden hoe een Walter Van Beirendonck tafeltje, stoel of bed er zullen uitzien.

“We zijn benieuwd wat de samenwerking met ontwerpers uit andere sectoren kan betekenen voor interieurinrichting.” – aldus Marcus Engman –

Walter Van Beirendonck staat bekend om zijn speelse en avant-gardistische touch en grafische motieven in zijn ontwerpen en die zullen – of course - ook terugkomen in de collab met de woonketen.

Mister Van Beirendoncks kennis van verschillende materialen komt voor IKEA als geroepen. Voor de Zweedse keten zal het resulteren in enkele verrassende meubelen en dat is dan weer goed nieuws voor ons!

Het leger van Walter Van Beirendoncks meubelen komt eraan! 

Zoals ze in Zweden zouden zeggen - nästa år – tot volgend jaar in IKEA!

Alle foto's en page icon: © campaignforwool © thepurplevelvet © Facebook © Instagram @maaikee7

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded