Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The new look revolution by Dior

Door Tiany op 13.05.2015

Summer’s there, tijd om plannen te maken voor een reisje. What about a journey throughout the Dior universe en de creaties van het merk? In de zomer zal er een tentoonstelling lopen – Dior, the New Look Revolution – in het musée Christian Dior in Granville. Een ideaal moment om eens terug te blikken!

De tentoonstelling is gebaseerd op the original - iconic - bar suit, die de basis vormde van Dior en nog steeds ontzettend inspirerend werkt!

The story of Christian Dior is er eentje om u tegen te zeggen. In 1947 werd zijn eerste haute-couturecollectie getoond en die betekende onmiddellijk een omwenteling in de fashion industry.

Er werd – finally – een kracht aan de vrouw toegekend, the triumph of femininity.  

De exhibitie is curated by fashion historian Florence Müller en maakt een flashback naar de zogenaamde New Look van Dior. De sense of nostalgia zal zeker aanwezig zijn maar er zullen ook enkel contemporary creations te zien zijn.

Een armband met diamanten en emerald pleats van Victoire de Castellane, een broekpak of majestic coat-dress van Raf Simons en, uh, nog een heleboel andere creaties van Dior zullen te bezichtigen zijn en natuurlijk … altijd met het oog op eternal femininity.

Florence Müller is niet aan haar eerste exhibition toe. Ze organiseerde in het verleden al heel wat tentoonstellingen in Frankrijk en daarbuiten. Ook voor Dior is ze niet aan haar eerste hoofdstuk toe, nee o nee, she curated several other exhibitions about the House.

Er is nog meer goed nieuws. Er verschijnt ook een boek met dezelfde titel. Auteur van dienst was niemand minder dan Laurence Benaïm, die ook de biografie van o.a. Yves Saint Laurent heeft geschreven.

Plan alvast een tripje naar het Musée Christian Dior in Granville want van zaterdag 6 juni tot zondag 1 november 2015 kan je er genieten van deze prachtige tentoonstelling.

Alle foto's en page icon: © Dior

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded