Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FashionClash Festival 2015: het programma

Door Angelique op 12.05.2015

Heb je zin om voor de grote vakantie er nog eens een paar daagjes tussenuit te trekken? Hoor ik daar een luidkeelse "Ja"? Dan heb ik geweldig nieuws voor jou!

Over een maand - van donderdag 11 juni 2015 tot en met zondag 14 juni 2015 - wordt Maastricht voor de 7e keer omgetoverd tot ware Fashion City, thanks to FashionClash Festival!

FCF is een internationaal en interdisciplinair fashion festival waar a new generation of designers and artists de kans krijgen om hun creaties te tonen. 

Speel eerst en vooral mee met de FashionClash wedstrijd op Belmodo en win een weekendje Maastricht én toegangsticket voor FashionClash Festival. Nog een reden om die fashionable citytrip in te plannen. Hooray!

Voor degenen die geluk hebben in de liefde maar niet in het spel: ook hier kan je vanaf nu tickets bemachtigen. Niet getreurd dus. 

Ik geef je hierbij al een kort overzichtje van het FCF program. Het volledige programma vind je hier

FashionClash staat gelijk aan modeshows, exhibitions, film, theater, dans, Clash project, lectures en nog veel en veel meer. Maastricht will be a true fashion paradise, dat is duidelijk.

Het festival opent met het Fashion Film Night Out event en aansluitend kan je de beentjes losgooien op de FCF Official Opening Party. Vergeet dus zeker geen party proof outfit mee te nemen!

Op de runway - vanaf vrijdag 12 juni 2015 - zie je niet enkel een massa aanstormende modetalenten, maar je kan ook genieten van dans- en theaterperformances die je van je sokken zullen blazen. Collecties van o.a. SIMEON MORRIS, Linda Friesen, Blank Etiquette, IMA MAD, Joelle Boers & Sofya Samareva en nog veel meer zijn te bewonderen.

Ook de modestudenten van MAFAD – Maastricht Academy of Fine Arts and Design krijgen de kans om hun collectiestukken te showen. 

Ook ons Belgenlandje is mooi vertegenwoordigd op het festival. Upcoming talents als Tom Van der Borght, Flora Miranda, Sofie van Aelbroek, OLA Jewelry, Lien Hereijgers, Charlotte Van de Velde, Tom Göbels en Nathalie Van der Massen tekenen present.

Aanschouw zeker ook VERWEVEN, een creatie van theater perfomer Nina Willems, op vrijdag 12 juni om 20:00. Maar er valt nog zo veel meer te beleven tijdens FCF2015.

Surf naar de FashionClash website voor meer informatie. 

Het thema dit jaar is ‘gender’ en verwijst naar de social-cultural implicaties die ons gender bepalen. De afgelopen maanden besloten tal van designers – denk aan Vivienne Westwood, Givenchy en onze eigen trots Dries Van Noten – de traditionele genderstereotypen te doorbreken met mode.

Dit leidt ertoe dat we ons een wereld moeten inbeelden without genders

FASHIONCLASH FESTIVAL 2015
van donderdag 11 juni 2015 tot en met zondag 14 juni 2015

SAMdecorfabriek
Meerssenerweg 215
6224 AE Maastricht
Nederland

Tickets voor alle fashion shows kan je hier online kopen, maar ook op het festival zelf. 
Entrance to the exhibition, the market en een groot deel van de activiteiten van het FashionClash Side Program zijn free. Hou dat weekendje dus zeker vrij in je agenda! 

All pictures © FashionClash

Met medewerking van Stéphanie Hudders

page loaded