Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MOOI leert ons duurzaam shoppen!

Door Ine op 08.05.2015

Did I love it? Yesss! Could I afford it? Hmm, probably not maar dat waren dan weer zorgen voor morgen!

Ik ben waarschijnlijk niet alleen wanneer ik zeg dat mijn standaard-aankoopgedrag zich vroeger beperkte tot deze 2 basic questions. Dankzij mommy dear voegde ik daar later onder lichte dwang nog het checken van de kwaliteit en de wasvoorschriften aan toe.

En daarmee wist ik dan ook wel meer dan genoeg! Toch?

Little did I know waar mijn zopas aangekochte pareltjes vandaan kwamen. And to be honest, de vraag kwam niet 1 keer in me op. Al kwamen ze uit Papoea-Nieuw-Guinea. Wat echt telde was waar ze naartoe gingen, en dat was mijn kleerkast! Yay!


© Pieter van den Boogert

But times have changed, and so did my shopping habits! Een doorreis door India en de ramp van Rana Plaza 2 jaar geleden liggen daarvan aan de basis.

Ik ging me verdiepen in de wereld van sustainable fashion and so should you, dear Belmodo-lover!


© Pieter van den Boogert

Wie duurzame mode nog steeds automatisch linkt aan geitenwollensokken en handgebreide mutsen, zakt op zaterdag 23 mei best af naar Antwerpen. Op die dag wordt DE Studio omgetoverd in MOOI, een niet te missen festival over duurzame mode.

MOOI verzamelt initiatieven over eerlijke mode onder 1 dak en wil zo consumenten informeren en sensibiliseren over het belang van duurzame mode. Belmodo likes a lot!

What to expect?

Tijdens de Fair Fashion Talks zal je meer te weten komen over de impact van de kledingindustrie op het milieu en de maatschappij. Een uitgebreide lijst van gastsprekers, onder wie Niels Oskam van Rank a Brand en ontwerper Bruno Pieters van Honest by, zullen doorheen het event de wantoestanden en de moeilijkheden die ze zelf ondervinden om hun duurzame visie trouw te blijven, aankaarten.

Fortunately it's not all doom and gloom wat die dag de klok slaat. De organisatoren zien de toekomst rooskleurig in! Duurzame initiatieven krijgen een prominente plaats in het programma.

Tijdens de modebeurs kom je van echte kraks in het vak te weten hoe je een invloed kan uitoefenen op de modewereld via jouw kleerkast.

But beware of the Fair Fashion Police, ladies and Gents! Wie onvoldoende scoort op de schaal van duurzaamheid, krijgt een one-way ticket to the workshops!

Yep, tijdens het festival zal je ook zélf de handen uit de duurzame mouwen kunnen steken. Verlos jouw kleerkast (tijdelijk!) van die ene versleten T-shirt die in de laatste 10 jaar geen straaltje daglicht meer heeft gezien en blaas hem nieuw leven in tijdens een workshop zeefdrukken.

Curious naar wat MOOI nog meer te bieden heeft? Het volledige programma vind je hier.

PRAKTISCH

Locatie: DE Studio, Maarschalk Geraldstraat 4, 2000 Antwerpen
Tickets: dag € 6,- / avond € 6,- / combi € 10
Koop je ticket op voorhand want VOL = VOL!

Op vertoon van je tickets krijg je die dag € 2,- korting voor Dries Van Noten's Inspirations in het MoMu. Double win dus!

Definitely worth a visit I'd say! See you then?

Foto's © MOOI tenzij anders vermeld.

Met medewerking van Valentine Vandenbussche

page loaded