Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5x Haute Bruxelles

Door Isabelle op 08.05.2015

Ik ben verliefd, en het liefst wil ik mijn love van de Brusselse daken schreeuwen, of op z’n minst het web mee vullen! Sinds ik Bruxelloise ben geworden, ontdek ik elke dag wel iets nieuws en exciting

Soms is het tough love, wanneer ik met mijn fietsje over de steile heuvels van the city cruise ... maar dan spot ik in mijn ooghoek een origineel nieuw winkeltje and I fall in love all over again. Die hard-to-get-edge van Brussel maakt het alleen maar interessanter. 

Bruxelles my belle, marry me? In Venetië trouwt de stad elk jaar opnieuw met de zee, dan gooit de Doge en gouden ring in de zee en de deal is rond. Dus ma ville, als ik binnenkort een ring in die perfect ronde vijver van het Warandepark kom kegelen, moet je weten hoe laat het is, hé! 

Dan ben je van mij, maar sharing is caring en ik wil zeker mijn favoriete plekjes met de wereld delen. 1.001 nachten en dagen zou ik kunnen vullen, maar laten we het bij 5 niet-te-missen-highlights houden.

Brunch & the city

There’s no time like the now and there’s no place like Ici Epicerie fine / néo-cantine to have brunch! Désirez-vous des croissants of liever een heerlijk assortiment gezonde brunch tapas? Oui oui, en ook zo een healthy smoothie waar de vitamientjes van af springen s’il vous plait.

Quelque chose d’autre? Nee ik denk niet dat ik nog meer kan verlangen, zeker niet in dit heerlijke interieur!

Hunt in the city

Nog geen boogscheut van Ici Epicerie Fine vind je al enkele topadresjes om te shoppen. In Bonnie et Jane kom je aan je Bohémien Paris-trekken met labels als Valentine Gauthier, Mes Demoiselles de Paris en Fine Collection.

Á côté tref je M32 met nog enkele parels van brands, zoals Nico, Roseanna, Forte Forte ... Loop je de straat uit richting Darwinplein dan kom je ook nog langs een reeks leuke winkeltjes waaronder A.P.C..

Zo, ondertussen heb je sowieso al iets gescoord, dan kan je naar huis gaan, maar ik beloof je: de rest wil je ook niet missen.

Lunch & the city

Ooit al eens Peruviaans fast food geprobeerd? Ik gok van niet, again no time like the now and now place like King Kong! In een ware junglesetting kan je je wagen aan de gezonde Peruviaanse snacks.

Nog zin in internationaal dessertje? Steek de straat over en treat yo self bij Forcado Pastelaria op echte Portugese Pasteis de Nata in allerlei varianten.

Culture & the city

Geen tijd voor Portugese siësta’s, wel om je hoofd vrij te maken in de heerlijke rustgevende oase van een museum. In La Patinoire Royale kan je jezelf tegelijk onderdompelen in cultuur, architectuur en een sprankje geschiedenis.

Want het prachtige gerenoveerde gebouw was in de 19de eeuw een schaatsbaan, je kan het je nog voorstellen met de glimmende witte vloer die er nu ligt.

Nu kan je er terecht voor moderne kunst.

Diner & the city

La Buvette, Hopla Geiss en Café des Spores, ze liggen vlak naast elkaar en zijn ook van dezelfde uitbater. Maar het zijn wel 3 totaal verschillende concepten. Café des Spores serveert gerechten waarin steeds op de 1 of andere manier champignons of paddestoelen in verwerkt zijn, heerlijk die fungi!

In de vitrine van Hopla Geiss zie je de chefs druk bezig met deeg en ovens, want hier draait het menu rond flammenkuechen, van zoute met spek en ui tot zoete met chocolade en banaan.

Last but not least is er La Buvette, de posh spice van de 3 zeg maar. Hier wordt je een menu voorgeschoteld dat uit een stuk of 10 kleine gerechtjes bestaat. Stuk voor stuk kleine magische food-experimentjes, je voelt je als Harry Potter wanneer je die inktvis-gel, kruidensorbet of pastinaak met witte chocolade in je mond steekt. Bon appétit!

Wil je the night & the city ontdekken? Zak dan maar af naar het St-Gillis Voorplein. Alors on danse!

Foto's © iciepiceriefine, bonnieetjane, m32, kingkong, forcado, lapatinoireroyale, hoplageiss, labuvette, colourbox, brusselnieuws, commons

page loaded