Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Belgen

Door Isabelle op 05.05.2015

Na de fantastische expo Inspirations (over het werk en inspiratie van Dries Van Noten) in het Modemuseum van Antwerpen, kan je nu in Brussel terecht voor je volgende fashion culture trip! De Inspirations expo in Antwerpen heb je zonder twijfel al meermaals bezocht, want wie kan er nu genoeg krijgen van Van Notens wondere wereld?

Maar na de 3de ronde kan je je de kleren al wel met je ogen dicht voor je zien. Heel goed, tijd voor een volgend Belgische modebad.

De Belgen, zo is de expo in de Bozar getiteld die je van vrijdag 5 juni tot 13 september kan gaan afschuimen. Je kan er je ogen en fashion soul te goed doen aan al het talent dat de Belgische mode de afgelopen jaren heeft voortgebracht en dat is niet niks, as we are well aware.

De Belgen hebben internationaal een ijzersterke reputatie. De avant-gardistische 6 van Antwerpen hebben ons land op de modekaart gezet, waarna de eigenzinnige Martin Margiela en A.F. Vandevorst en onze darling Raf Simons het Belgische fashion-DNA verder vorm heben gegeven.

De expo zet ook de Belgishe modescholen in de verf. De legendarische Modeacademie van Antwerpen behoort tot de top van de wereld.

Als je er ooit passeert in de periode van het ingangsexamen, moet je eens letten op hoe het van over heel de wereld storm loopt om er een plaatsje te bemachtigen.

Ook La Cambre in Brussel is een top notch school, die al veel talent heeft afgeleverd.

Haast je dus als fiere Belgische fashionista maar naar Bruxelles la belle, om in het prachtige Bozar gebouw, je kennis van het beste van België op te frissen. 

De 1ste 3 weken vd expo is er ook een tentoonstelling van het mooie Belgische lingerielabel PrimaDonna,  naar aanleiding van hun 150-jarig bestaan.

Bovendien is Belmodo partner van deze gehele expo gedurende de zomer, dus je hoort er zeker nog meer over binnenkort!

Foto's © Rootdigital, Bozar

page loaded