Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wings For Belmodo Life

Door Michael op 03.05.2015

Soms, héél soms krijgen we bij Belmodo de sportvibe te pakken. To be honest is er niemand op kantoor behalve onze eigen @belmodobie en @belmodoine een sportliefhebber. De meerderheid op kantoor is al inner happy als ze de trap nemen in plaats van de lif t... Just so you know

"Ik doe mijn squats op de trap. 2 treden tegelijkertijd voel je echt in je billen" - aldus @tabtar, Belmodo team - 

Als de maan, sterren en de zon op 1 lijn staan, alleen dan, voelt het Belmodo team de kracht om te sporten. Et voilà we hebben de ideale gelegenheid gevonden om te tonen waartoe we in staat zijn.

Vandaag, op zondag 3 mei gaan barmhartige Samaritanen wereldwijd lopen voor diegenen die het niet meer kunnen. We present to you Wings For Life

Bij ons moet je in ons pittoresk erfgoed, Ieper, zijn. Net zoals vorig jaar strijkt ook de 2e editie hier neer.

Honderden lopers komen samen om mensen met een verlamming een hart onder de riem te steken en geld in te zamelen. Meer dan 35 verschillende landen organiseren op het zelfde moment het loopevent. 

Bij de vorige editie werd er meer dan 3 miljoen euro ingezameld! Hopelijk dit jaar nog meer. Hieronder kan je een video bekijken om duidelijk te maken waarom dit loopevent exact wordt georganiseerd. 

Het speciale aan de run is niet dat jij de finish haalt, maar de finish jou inhaalt. Na 30 minuten vertrekt er een dodelijk inhaalbusje aan de startlijn klaar om trage lopers in te halen. Steekt de catcher car je voorbij, dan kan je je aan de zijkant volproppen met drank en delish food.

Het Belmodo Team is er helemaal klaar voor en kan niet wachten om zich te bewijzen. Speciaal voor de wedstrijd heeft Belmodo deze geweldige T-shirts laten maken.

De strijdlustigen onder ons zijn natuurlijk Bieke en Ine, maar zij worden versterkt door de geweldige @belmodolars, @jan_weekly, @sdvy en de geweldige Belmodo addicts @koraleelust en @isabelle_leempoels. Prepare yourself Ieper!

Een zware fysieke inspanning vergt toch een beetje voorbereiding. Uitzonderlijk zullen we onze Belmodo-tactiek met jou delen, maar besef wel dat dit top secret is. Dus sssshhhht ...

Eerst en vooral kan een goede massageolie wonderen doen voor de stijve spiertjes. Bereid je benen goed voor op die dodelijke lijdensweg of soigneer ze uitgebreid na uren afzien.

Kijk maar eens naar de zondagse koers op tv. Alle deelnemers worden uren ingesopt met etherische oliën om beter te kunnen presteren. Dat zagen wij bij Belmodo ook wel zitten.

1. Massageolie van het eeuwenoude merk Kneipp. Bestaat al lang dus wil zeggen dat het een rot in het vak is. Goodie deze blossom olie. (€ 7,95)

2. Ook HEMA heeft lekkere oliën in petto voor jou. Wij vonden deze met vijg en geranium extracten super goed ruiken. (€ 3,95)

3. Rituals is the boss op vlak van aromatische geuren en relaxerende lotions. Deze Xiu Xi massageolie is er 1tje uit de nieuwe Tao lijn. Welcome to my body witte lotus extracten! ( € 13,50)

4. The Body Shop is een vaste stop tijdens de shopping days. Dit kleine massage flesje leek ons een leuke ontdekking. (€ 9,-)

Positive energy zorgt voor een positive prestatie. Alle beetjes helpen dus zeker ook onze eetgewoonten.

Healthy food en power food geven ons lichaam de juiste energie en kracht om de catcher car te overwinnen. Voor je begint aan je dodentocht is een banaan of een power bar altijd een goede keuze. 

Extra tip: rodebietensap drinken. Het is niet het lekkerste wat onze planeet ons te bieden heeft, maar het verhoogt je prestatievermogen

De laatste tip is zonder twijfel de belangrijkste: overbelast jezelf niet. Oefening baart kunst en je lichaam voorbereiden op een loopwedstrijd is een must, maar overdrijf niet! 

Velen maken de fout om de week voor de dag des oordeels superveel te beginnen sporten. Uiteindelijk sta je aan de startblokken met een geblokkerde rug #sad. Dus een goed excuus om een hele dag in bed te blijven liggen. 

Ziezo, helemaal gepakt en gezakt voor je nieuwe loopcarrière.

Na deze officiële WIngs For Life aankondiging verwacht ik jou dus als echte Belmodo supporter in Ieper aan de zijlijn! Denk aan vlaggen, spandoeken, snackjes ... Allemaal welkom.

Spaciaal voor Wings For Life Belgium heeft Miss Kate Ryan een up tempo theme song uitgebracht. Het brengt ons al helemaal in the mood om te beginnen sprinten. 

Niet enkel Kate Ryan draagt haar steentje bij ook andere BV's doen dat. Vorig jaar liepen beauties Veronique De Kock en Joke van de Velde ook vol overtuiging mee. 

Foto's © Wings For Life, HLN.be, Kneipp, Rituals, HEMA en The Body Shop

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded