Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ITS 2015: the future is here

Door Lars op 30.04.2015

De toekomst? Die ligt deze zomer in Triëst. Op zaterdag 11 juli is de Italiaanse stad namelijk de host van de finale van ITS 2015, dé wedstrijd voor jong, creatief en internationaal talent. De kandidaten kijken dit jaar hoopvol vooruit en denken na over the future.

International Talent Support heeft doorheen de jaren een netwerk uitgebouwd van 1.000 scholen in 80 landen. Van een international affair gesproken! Jaarlijks bereikt de organisatie met haar wedstrijd meer dan 13.000 mensen van overal ter wereld, waarmee ze bewijst dat creativiteit overal kan groeien en geen grenzen kent.

De competitie is dit jaar aan haar 14de editie toe en pakt uit met iets speciaals: de ITS Awards. Daardoor maken de kandidaten niet alleen kans op prijzengeld, maar kunnen ze ook in de kijker lopen bij de partners van ITS. Dat is mooi meegenomen, zeker als je weet dat ITS samenwerkt met OTB, YKK, Swatch en Swarovski.

 
Winnaars van ITS 2014

Elke partner richt zich op een specifiek aspect van de wedstrijd. Zo zorgt OTB, het moederbedrijf van Diesel, Maison Margiela en Marni, voor de ITS Fashion Award.

De deelnemers aan de Fashion Design Competition kunnen daarnaast ook meestrijden voor de OTB Award en kans maken op een internship bij een van OTB’s merken.

De Accessories Design Competition werkt samen met de Japanse groep YKK voor de ITS Accessories Award en de YKK Fastening Award, die de kandidaten kans geeft op een feature in de September issue van Dazed&Confused

Swatch, bekend om zijn arty designs, sponsort de Artwork Award en biedt de winnaar van de Swatch Award een betaalde stage aan.

De Jewelry Design Competition heeft Swarovski als partner, waardoor de deelnemers kans maken op zowel de ITS Jewelry Award als de Swarovski Award.

De wedstrijd verrijkt niet enkel de deelnemers, ook als bezoeker is ITS 2015 meer dan de moeite waard.

Je kan je laten inspireren door de futuristische ontwerpen van de huidige kandidaten, maar ook het verleden in duiken in het ITS Creative Archive.

Het archief bevat de portfolio's van alle deelnemers en de mooiste designs van oude kandidaten. De kans bestaat zelfs dat je er toekomstige toppers tegen het lijf loopt. Zo streed niemand minder dan Peter Pilotto nog mee in de ITS#SEVEN fashion competitie.

Het beste van het verleden en de toekomst, gecombineerd met de Italiaanse zon? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar op ITS 2015, dat plaatsvindt op 11 juli in Salone degli Incanti in Triëst, is het mogelijk.

Foto's © International Talent Support
Met medewerking van Yasmine De Wilde

page loaded