Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Luik: zo veel meer dan wafels

Door Tiany op 29.04.2015

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog maar 2 keer in Luik ben geweest. De eerste keer was op de terugreis van een roadtrip die ik met 3 vrienden had ondernomen.

Het enige wat ik toen gezien had, was het indrukwekkende treinstation en dichtstbijzijnde tankstation. Nu had ik onlangs de kans om de stad vanuit een nieuw perspectief te ontdekken.

Allerlei toffe adresjes in een bruisende stad, ik raad Luik nu iedereen aan.


© Maastricht Events

Wat er gegarandeerd het 1ste opvalt bij je aankomst in Luik is het prachtige station. Een internationale wedstrijd werd in het leven geroepen en de bekende architect Santiago Calatrava mocht z’n ontwerp verwezenlijkt zien worden.

Op vrijdag 18 december 2009 werd het complex feestelijk ingehuldigd, 3 jaar later dan verwacht maar de vertraging was snel vergeven en vergeten. Het is werkelijk een architecturaal pareltje die jou een sleek and sophisticated welcome bezorgt bij het aankomen in Luik Guillemins.

 

ola! et voilà à quoi ressemble "un appartement " :D !venez le découvrir en direct le samedi 30 nov a partir de 17H et le dimanche 1 decembre à partir de 14H smile !ENJOY et un tout grand merci a DAVID HERMANS ! :D

Posted by Pupa Biasucci on vrijdag 22 november 2013

De eerste stop is er eentje dicht bij het station. L’Appartement is een initiatief van de Luikse kunstenares Pupa Biasucci. Zoals het een echte artiest betaamt, wil miss Biasucci haar kunst delen met de wereld maar het is een ware struggle om in kunstgalerijen een plekje te kunnen bemachtigen.

Vandaar dat ze op het idee kwam om een soort nomadische galerij op poten te zetten. L’Appartement biedt onderdak aan up & coming artists die in deze gezellige atmosfeer hun art aan ons kunnen laten zien. Met een tasting bar in de keuken is dit concept heel geslaagd.


© Wikimedia

Us active girls kunnen hun fitness du jour doen op de Montagne de Bueren. Het is 1 van de hoogste punten in Luik waardoor je een epic view van the city centre krijgt. Er zijn 374 trappen met een gemiddelde hellingsgraad van 28%, dus heb je geen cardio workout meer nodig die dag.


© Audrey De Leval

Voor accessoires en gebreide goodies ben je bij Delphine Quirin aan het goede adres. Als ze niet op Fashion Weeks zit, kan je haar vinden in haar gezellig atelier dat ook dienst doet als shop.

Alles wat je in deze winkel vindt, is handgemaakt en verkoopt als zoete broodjes, van Japan tot the US of A


© Boulet Liegeoise

Mocht je ondertussen honger gekregen hebben is your best bet Le Dernier Ragot. Luik is gekend om z’n ‘boulet de Liège’ en hier zijn ze zoals ze moeten zijn. Meatballs met een heerlijk sausje, grote handgesneden pommes frites en een goed glas wijn, kortom de ideale lunch!

In dezelfde straat kan je bij Cup ‘N’ Cake terecht voor een heerlijke koffie, and of course, cupcakes!


© Cityplug


© Eline Ros

Deze Waalse stad is ook voor fashion lovers een bezoekje waard. Irina Khä heeft namelijk grote modenamen om bij weg te smelten. Denk Balenciaga, Dries Van Noten en Maison Margiela.

Morgane Lindenberg kreeg de microbe te pakken van haar modebewuste mama en bracht expensive taste and an eye for quality onder in een prachtig pand. Van parfum tot kledij en handtassen, alles wat ons modehartje begeert


© Hotel Neuvice

Krijg je niet genoeg van deze stad en wil je er een meerdaagse ontdekkingstocht van maken, dan moét je blijven slapen in Hotel Neuvice. Diderot en Voltaire sliepen in dit historisch pand dus je bent omringd door beautiful spirits. We ain’t afraid of no ghosts!


© Carré Noir

Lekkere sneukelingen voor onderweg kan je bij Carré Noir scoren. Wat ik ontzettend schattig vind, zijn de snorren uit chocolade (wit, melk of zwart). Je kan jezelf omtoveren tot Chuck Norris, Albert Einstein of Hercule Poirot. Such fun!

Ook bij Une Gaufrette Saperlipopette kan je niet anders dan jezelf te laten verleiden door zoete heerlijkheden.

Het eerste wat je tegemoet komt is de bedwemelende geur die uit dit piepkleine bakkerijtje tevoorschijn komt. Alles is er topkwaliteit, delicieux en onmogelijk om nee tegen te zeggen.


© Facebook Une Gaufrette Saperlipopette

Ben je eerder fan van interieur en design? Dan kan je bij REstore terecht! Alles wat je hier vindt, is vervaardigd uit gerecycleerd plastic en materiaal; upcycling zoals ze het zelf noemen.

Alles hier is dus one of a kind en limited edition, dus je kan zeker zijn dat je hier met een heel persoonlijk stuk naar buiten gaat.

Met een 3D printer maken ze ook nog eens je unieke designdromen waar!


© Elle.be

Wattitude is dan weer een bonte verzameling van alles wat Waals is. Van drinks tot kledij, sigaren en juwelen, alles is vervaardigd in ons zuidelijk landgedeelte.

De bijzonder sympathieke Emanuelle Wégria gidst je met plezier door haar ubercoole winkel en hier kan je echt niet buitengaan zonder iets gekocht te hebben.

Eerlijk is eerlijk, voor Luik geldt ‘onbekend is onbemind’ en daar moet dringend verandering in komen. Allen daarheen!

© Page Icon: cityplug

Met medewerking van Laura De Beir

page loaded