Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dries Van Noten – Inspirations in Cinema Zuid Antwerpen

Door Tiany op 28.04.2015

Attention fashion lovers en sympathisanten van het witte doek. Sharen jullie mijn mening wanneer ik zeg dat donkere filmzalen no excuse zijn om er niet absolutely flawless uit te zien?

Duik dan snel even jullie kast in en take your time to pick out the perfect movie outfit want Dries Van Noten's Inspirations combineert in mei en juni fashion én film.

Een tijdje geleden vertelden we jullie al over de tentoonstelling in het Antwerpse Modemuseum rond onze numero uno Belgian fashion hero,  waarin we worden rondgeleid door z'n artistieke universum.

Inspirations loopt ondertussen al van februari en in samenwerking met Cinema Zuid wordt daar nu een vervolg aan gebreid. In mei en juni zullen 4 langspeelfilms worden vertoond die door Mister Van Noten himself werden geselecteerd omdat ze hem doorheen z'n carrière inspireerden.

Stip woensdag 27 mei 2015 alvast aan in jullie agenda want dan pakt Cinema Zuid uit met Iris, een documentaire van Albert Maysles over de flamboyant geklede binnenhuisarchitecte en zakenvrouw Iris Apfel.

Van Noten's grootste muze beheerst al decennialang de New Yorkse modescène. Het 93-jarige fashion icon maakte van het inrichten van huizen en het aankleden van zichzelf en anderen haar levenswerk.

And as you may or may not know, wij van Belmodo steken at all times onze duimen in de lucht voor alle passionate all-round women out there! You get the picture, Belmodo is fan!

Op vrijdag 29 mei staat Chariots of Fire op het programma, waarin twee hardlopers strijden voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in 1924 in Parijs. Oh ja, voor de emobeestjes onder jullie… make sure to bring a box of tissues. Just saying!

"De film duwde met zijn kostuums, ontworpen door Milena Canonero, mode in een andere richting." – aldus Dries Van Noten –.

Het is geen verrassing dat ook The Man who Fell to Earth, waarin David Bowie een buitenaards wezen vertolkt, Van Noten's selectie haalde.

In zijn menswear collecties lonkte hij al eerder naar het excentrieke popicoon. Bowie had volgens Van Noten een zeer grote invloed op de mode.

Hij beschrijft z'n stijl met woorden als relevant en tijdloos. Afspraak met golden boy Bowie op 14 juni 2015 om 20:30.

Last but not least, Van Noten's lievelingsfilm. Het met drie Oscars bekroonde Howards end staat geprogrammeerd op 28 juni 2015 en vertelt het verhaal van drie families die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Engeland wonen. Van Noten liet zich voor zijn punkcollectie door de kostuums inspireren.


PRAKTISCH

Cinema Zuid
Waalsekaai 47
2000 Anwerpen

Tickets: € 5,- of € 3,- voor MoMu+Friends
For more info of om een zitje te reservieren, klik hier.

De tentoonstelling Dries Van Noten Inspirations loopt nog t.e.m. zondag 19 juli 2015.

Topfoto en foto's: © Belmodo.tv © ModeMuseum Antwerpen

Met medewerking van Valentine Vandenbussche

page loaded