Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

3 expo’s die een citytripje waard zijn, part II

Door kora-lee op 26.04.2015

Voor alle fashionista's met wanderlust of gypsetters met een hart voor mode die de 3 fashion expo's die een citytrip waard zijn al bezocht hebben: geen nood.

Just book a ticket to Bonn, New York of Parijs, want daar lopen namelijk nog 3 modetentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn! 

Bonn – Karl Lagerfeld: Modemethode


Foto © Vogue.de

Wie Karl Lagerfeld zegt, zegt automatisch ook Chanel, het iconische Franse modehuis en zijn al even iconische ontwerper zijn al meer dan 30 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Foto © Vogue.de

Maar we mogen niet vergeten dat Kaiser Karl daarnaast ook nog aan het artistieke roer staat van andere grote merken als Fendi, Chloe en zijn eigenste Karl Lagerfeld. Om van zijn carrière als fotograaf nog maar te zwijgen … A busy bee if ever there was one!


Foto © Vogue.de

Karl Lagerfeld: Modemethode is de eerste grote grensoverschrijdende tentoonstelling gewijd aan onze favoriete modegod en zijn meer dan 60 (!) jaar lange carrière.

What’s your secret, Karl?!

De expo brengt meer dan 100 looks van de verschillende labels samen onder 1 dak. Voeg daar nog een hele resem accessoires, modeschetsen en foto’s aan toe en je krijgt eyecandy in zijn puurste vorm! Allen naar Bonn, zou ik zeggen.


Foto © Vogue.de

Karl Lagerfeld: Modemethode loopt van zaterdag 28 maart tot zondag 13 september 2015 in de Bundeskunsthalle in Bonn.

New York – China: Through The Looking Glass


Foto ©  The Metropolitan Museum of Art

In West-Europa gaan we prat op onze rijke modegeschiedenis en op Europese fashion capitals als Parijs, Londen en Milaan.

Maar westerse ontwerpers zochten vaak inspiratie in verre, exotischer oorden. China sprak daarbij duidelijk tot de verbeelding: voor grote namen als Yves Saint Laurent, Paul Poiret en John Galliano vormde het Aziatische land een dankbare inspiratiebron.


Foto's ©  The Metropolitan Museum of Art

De expo China: Through The Looking Glass toont ons hoe Chinese schoonheidsidealen en esthetische waarden zijn doorgesijpeld in onze westerse mode, maar ook hoe onze verbeelding ze vervormd heeft.  

Hoe? Door ons een mooie mix van eeuwenoude Chinese kunstvoorwerpen, traditionele kostuums en westerse haute couture te laten zien, die duidelijk maakt hoezeer onze nostalgische westerse kijk de Chinese cultuur romantiseert. Chinoiseries, maar dan van de hoogste modeplank.


Foto ©  The Metropolitan Museum of Art

China: Through The Looking Glass loopt van donderdag 7 mei tot zondag 16 augustus 2015  in The Metropolitan Museum of Art in New York.

Parijs – Jean Paul Gaultier: De la rue aux étoiles


Foto © Vogue.fr


Foto © Vogue.fr

Vorig jaar sloeg het nieuws in als een bom: Jean Paul Gaultier, het enfant terrible van de Franse mode, zette na 38 jaar een punt achter zijn prêt-à-porterlijn om zich volledig te focussen op zijn parfumafdeling en couturesalon.

Net dit jaar strijkt de expo over Jean Paul Gaultier neer op zijn Parijse eindbestemming, na een heuse wereldtournee die begon in Montréal. Van een goede timing gesproken!

Het verhaal van Jean Paul Gaultier is er eentje from rags to riches. Hij heeft nooit een echte modeopleiding gevolgd, maar leerde gewoon de kneepjes van het vak on the spot, hoewel zijn leermeesters (o.a. Pierre Cardin & Jean Patou) niet van de minsten waren.

De autodidact heeft zijn plaatsje aan het modefirmament verdiend. Wie kent zijn iconische korsetten, puntbeha’s (Madonna! Blonde Ambition Tour! De 90s!), gestreepte matrozentruitjes en excentrieke punkcreaties namelijk niet?  


Foto © Vogue.fr

De modetentoonstelling in het Grand Palais vormt dan ook een mooie blik op zijn carrière, met maar liefst 175 silhouetten (waarvan heel wat nooit eerder vertoond werk!), maar ook schetsenarchiefstukkentheater- en filmkostuums en heel wat multimediamateriaal. Jean Paul Gaultier had zich geen mooier afscheid van zijn prêt-à-porterlijn  kunnen bedenken.

Jean Paul Gaultier: De la rue aux étoiles loopt van woensdag 1 april tot maandag 3 augustus 2015 in het Grand Palais in Parijs.

Topfoto © Vogue.de

page loaded