Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

For love? Press Paris!

Door Bieke op 24.04.2015

Parijs staat bekend als la ville de l’amour en met reden! Het lijkt alsof er overal in de stad places zijn ontwikkeld die pure romantiek ademen.

Hoewel Valentijn al lang voorbij is, zijn wij bij Belmodo het hele jaar door echte lovebirds.

De nieuwe eau de parfum van Nina Ricci – L’Extase – staat ook in het teken van sensualiteit & mysterie. Van woensdag 22 april tot dinsdag 28 april vindt de L’Extase-week plaats. 


Foto: © Instagram Smagurka

Dankzij Belmodo kan 1 lady een weekend lang met haar plus one genieten van de city of light. Hooray, exploring à deux!


Foto: © We heart it

Het probleem zal niet zozeer zijn: waar zijn die romantische spots … Maar wel: where to start? Gelukkig ben ik er nog met enkele drop-by’s voor de loviedovies onder ons.

Het zou een beetje cliché zijn om meteen te starten bij la tour Eiffel, want the capital of France heeft zoveel meer in petto.

Le Jardin des Tuileries bijvoorbeeld is een oase van rust. Het symmetrische park is ideaal voor quality time met je liefste. Je kan altijd iets meenemen to eat & drink. Wat denk je van une baguette en een wijntje?


Foto: © Instagram Tomoliverrr 

Een romantische wandeling of fietstochtje is ook altijd een optie. De geschikte locatie hiervoor is het Canal St-Martin, stroll arm-in-arm met jouw hubby langs het water, how romantic.

Overdag kan je er genieten van de rust, de boten en de boogbruggen. Deze spot is ook een modeplatform! Zo kan je er trends spotten while walking met jouw boyfriend, perfecte combo.

‘s Avonds herdefineert deze plek de lichtstad.  


Foto's: © Sergioquijano

Place des Vosges, het oudste plein van Parijs, is ook een place to go voor tortelduifjes. Het plein is omringd door historische panden en oogt very beautiful and cosy.

De ideale rustpauze met jullie tweetjes nadat jullie het centrum ontdekt hebben. Have a picknick and enjoy the view.

Wie aan romantiek in Parijs denkt, denkt automatisch aan de hangsloten van de Pont des Arts. Eens het slot bevestigd is aan de brug, wordt de sleutel in de river gegooid. Het ultieme teken van liefde, niet? Love locked forever.


Foto: © Instagram Nico4epingles

Wil je jouw liefde in verschillende talen verklaren? Dan is le mur des je t’aime iets voor jou. I love you in 311 varianten, ready to impress your love, me dunkt. 

The little square is omgetoverd tot een meeting place for all the lovers. Speak the language of love!

Als laatste zou ik nog La Grande Mosquée de Paris willen meegeven, het gebedsgebouw is niet alleen mooi om te zien, maar binnenin vind je er een mooie binnentuin en hamam, echt de moeite. Very picturesque and relaxing!

Ooh la la, la vie est belle à Paris

Page icon: © Instagram Smagurka
Topfoto: © Nina Ricci
Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded