Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Life on the Balcony

Door Isabelle op 17.04.2015

De zon schijnt en plots lijkt het in mijn straat wel een scène uit een Italiaanse film! De buurman is vanop zijn balkon vrolijk aan het praten met de overbuurman op zijn balkon, enkele balkonnetjes verder zit een koppeltje heerlijk te smullen op die zonnige vierkante meter. En weer wat huisnummers verderop zit een elegante (en slimme) vrouw te bladeren in een boek en aan haar zomerkleurtje te werken! Indrukwekkend hoe enkele zonnestralen het stadslandschap transformeren.

Het is een boeiende microcosmos, dat life on the balcony. Je balkon hoeft zeker niet langs de Highline te liggen of uitzicht hebben op de Eiffeltoren om een heerlijk plekje te zijn. Met wat zon en decoration hacks, wordt het een paradijsje van een halve meter op 2 meter. Hoog tijd dus om het terrasje eens in de bloemetjes te zetten met een overzicht van all the best the balcony has to offer!

Hét balkon der balkons is toch wel het typische Parijse belle époque exemplaar, met een sierlijk krullende borstwering en als we mogen dromen, dan toch ook graag zicht op de Tour Eiffel!

Ontwaken, de ramen opengooien en een heerlijk croissontje eten pendant Paris s’éveille ... Dat is de droom, n’est-ce pas?

Tegenover die glamoureuze Parijse balkons, staan de New Yorkse fire escapes. Niet eens bedoeld als terras maar toch o zo verleidelijk om op te vertoeven.

Ze zijn de ideale plek om op een New Yorkse zomderdag aan het broeierig hete appartement te ontsnappen en met een ice coffee van een boek te genieten.

Geen terras of zelfs geen fire escape om je ding op te doen? Laat dat je vooral niet tegenhouden om van het hele balkon-gebeuren te genieten.

Wat er zo aantrekkelijk is aan die zone, is het in-between gevoel, je bent thuis in je eigen stekje, maar tegelijk zit je bijna op straat, enjoying the world happening out there. Maar dat sfeertje creëer je net zo goed in je raam zelf. Wagenwijd openzetten en je favoriet zeteltje tot aan het raam schuiven, et voilà

Ik kan niet wachten om op zonnige dagen van zonsopgang tot zonsondergang om mijn balkonnetje door te brengen ... Die 2 vierkante meter gaan goed benut worden, kruiden kweken, lezen, koffietje drinken, zonnen, de voyeur uithangen, en natuurlijk romantische dineetjes op hosten, daarvoor heb ik al het ideale tafeltje voorzien!

Fotos © flickrJoeHolmes, makingmagique, dustjacketattic, peonetumblr, Audrylovesparis, deepdownworld, risingobjects, ellasdream, paramormalnerdburger, notetosarah, designindaba

page loaded