Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionclash 2015: de deelnemers zijn bekend!

Door op 13.04.2015

Yay, het is zover! De deelnemers van het FASHIONCLASH Festival 2015 werden bekendgemaakt.

Dit internationaal en interdisciplinair kunstfestival met mode als uitgangspunt zal plaatsvinden in Maastricht van donderdag 11 juni tot en met zondag 14 juni. De kaartverkoop start begin mei.

Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, theater, designer market en dansperformances. Verder kan je genieten van lezingen, workshops, film en nog veel meer.

Het festival biedt podium aan meer dan 150 aanstormende talenten uit binnen- en buitenland. FASHIONCLASH is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en zelf geïnspireerd te worden door de kunst van de mode.

En, behalve het catwalk gedeelte, is het festival is grotendeels gratis.

Uit een indrukwekkende stapel aanmeldingen van talenten uit meer dan 50 landen is er een super selectie gemaakt. De volledige lijst van de deelnemers vind je hier.

Het festival presenteert Belgische talenten als Tom Van der Borght, Flora Miranda, Sofie van Aelbroeck, Lien Hereijgers, OLA Jewelry, Charlotte Van de Velde, Tom Göbels en Nathalie Van der Massen. Daarnaast is er ook een speciale expositie van Modemuseum Hasselt in het Bonnenfantenmuseum in Maastricht. 

Gender is het overkoepelende thema tijdens het FASHIONCLASH Festival. Dit thema geeft de campagne een duidelijke richting en is de rode draad doorheen het hele festival.

Dat zal je vooral zien in de verschillende expositieruimtes. 

De modeshows zijn bedoeld om jonge, beloftevolle ontwerpers een platform te bieden om hun talent te tonen aan een divers publiek. Zo kan je onder andere de collecties bewonderen van zowel Jivika Biervliet, Blank Etiquette, Rafael Kouto, Wilfried Lantoine, BAJER OLA-BOLA, Simeon Morris en veel anderen.

De modeshows vinden plaats op de hoofdlocatie, de SAMdecorfabriek van vrijdag 12 juni tot en met zondag 14 juni

Naast de geselecteerde talenten zullen de werken van de afstuderende studenten aan de mode-opleiding in het Maastricht Academy of Fine Arts and Design te zien zijn op de catwalk. 
De voormalige decorfabriek 'Mosa' zal omgebouwd worden tot een innovatief museum waarin de geselecteerde visies van de deelnemende kunstenaars (o. a. Gabriel Ann Maher, Stefanie Barz en Camiel Fortgens) tentoongesteld zullen worden.

Het hoogtepunt van de expositie is het project VERWEVEN 2015, vormgegeven door Nina Willems. 
Het loont echt de moeite dit festival te bezoeken.

Houd Belmodo.tv in de gaten want je kan binnenkort tickets winnen voor dit unieke festival!

page loaded