Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exhibition: Sweet 18

Door Michael op 11.04.2015

Heb je een passie voor kunst, fashion, fotografie, design & popcultuur geïnspireerd door de 18de eeuw? Trek dan zeker naar de expo Sweet 18 in het Kasteel d’Ursel.

Het kasteel wordt van vrijdag 1 mei tot 5 juli omgetoverd tot een setting voor deze uitzonderlijke tentoonstelling.

Hoepelrokken, wigs, torenhoge dameskapsels en elegante meubels, ze passeerden allemaal de revue tijdens de 18de eeuw.

Naast de periode van de Verlichting, de opkomst van de kunsten en wetenschappen, kenmerkte de eeuw van Marie-Antoinette zich ook als een speels tijdperk boordevol plezier, wellust, pasteltinten en gekrulde versieringen.

Tot vandaag blijft de eeuw ons inspireren.

Ontwerpers als Thierry Mugler en Walter Van Beirendonck, designers Philippe Starck en Hella Jongerius, regisseur Sofia Coppola, fotografen als Erwin Olaf en Andreas Francke en kunstenaars als Wim Delvoye en Cindy Sherman maken onder meer deel uit van de lijst van namen. Very impressive!Foto's: © Walter Van Beirendonck, Yohji YamamotoBernhard Willhelm 

Marie-Antoinette inspireerde de modewereld met haar extravagante garderobe. Yohji Yamamoto, Raf Simons for Dior, Thierry Mugler, Walter Van Beirendonck, Nicholas Ghesquière voor Balenciaga & last but not least Olivier Theyskens voor Rochas en Nina Ricci knipoogden al naar de 18de eeuw.

Denk maar aan The outsized dressesstrakke korsettentailored jackets en de swan dresses

Get inspired

Sweet 18
Het Kasteel d'Ursel, van 1 mei 2015 tot 5 juli 2015

Topfoto: © Andreas Franke

Met medewerking van Davy Spitaels

page loaded