Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ikea loves street art

Door Tiany op 08.04.2015

Ikea komt met een nieuw concept op de proppen: Ikea Art Event. De eerste editie focust zich volledig op street art, met 12 street artists die hun kunst in limited edition op ons los laten.

Er zijn vanaf woensdag 1 april 2015 12 unieke kunstwerken beschikbaar die je in huis kan halen. Van street art naar home art, Ikea maakt het mogelijk. Het doel is om de emoties die samengaan met prachtige street art dagelijks los te maken en je te doen stilstaan bij 't mooie in de wereld door ze naar jouw eigen muren over te brengen.

De 12 unieke posters zijn echte hebbedingen voor iedereen die van kunst houdt. Door doordachte printing techniques te gebruiken, hebben de artists de kans om hun werk volledig te personaliseren zodat jouw gekochte piece wel degelijk one of a kind is.

Verschillende papiersoorten, 3D effects en glow-in-the-dark effecten geven de collectie een tikkeltje extravagance, maar dat hoort volledig bij the art scene. De 12 internationale kunstenaars kunnen zich dus volledig laten gaan, wat resulteert in een very creative collection.

Wat ik ontzettend awesome vind, is dat wij Belgen getrakteerd worden met een special edition collab met Bué The Warrior. Allereerst was er z’n kunstwerk op de muur van Ikea Zaventem en door het gigantische succes hebben ze besloten om, in beperkte oplage, posters aan te bieden die designed, signed and numbered zijn door the artist himself!

Ik leerde Bué’s kunst kennen door gewoon in Gent rond te lopen. The Warrior is van Gent, sinds 1991 helemaal weg van graffiti en maakte de stad der stroppendragers nog net dat tikkeltje mooier door z’n werk op walls aan te brengen. Na Gent veroverde de kunstenaar de wereld, en dit volledig terecht! 

Nu kan je ‘m dus krijgen bij Ikea en the catch is: er zijn 100 posters die je van woensdag 8 april 2015 tot en met zaterdag 11 april 2015 kan WINNEN!

Op tijd aan je plaatselijke Ikea staan is dus de boodschap. I’ll see you guys there!

Alle foto's & page icon: © Ikea x artists (MCITY - JOHN CRASH MATOS - EKO NUGROHO - NEVERCREW - TFREAK - EROSIE - HUA TUNAN - KORALIE SUPAKITCH - NURIA MORA - CAROLINA FALKHOLT - ELLE - BUE THE WARRIOR)
Met medewerking van Laura De Beir

page loaded