Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Got a secret, can you keep it?

Door Isabelle op 07.04.2015

Het zal een hele opgave worden om dit artikel te schrijven ... Niet omdat ik te weinig stof heb om over te praten, maar omdat er zoveel is dat nog top secret moet blijven. Pfff, no one likes a party pooper. What everyone does like though, is a good mystery

Yours truly, detectives Belmodolars en ik zijn niet vies van wat blacklights en raadsels, zeker als die gepaard gaan met een echte Sherlock Holmes setting! We hebben dan ook tot op het bot uitgezocht wat The Ultimate Live Escape Game: Escape Hunt juist inhoudt. 

Om de 1 of andere reden spelen mysteries zich blijkbaar altijd af in heerlijke decors ... De twenties waren dan ook de gouden eeuw van de murder mysteries.

Als ik een titel hoor als ‘Murder on the Orient Express’ denk ik eerder “Waaauw the Orient Express, die heerlijke trein waar je nog in grand style mee kan reizen en Louis Vuitton koffers de enige toegestane baggage waren” dan “Oh no, murder!”. 

 

Heerlijk toch, die mysteries waar de glamour de gruwel overheerst. Als ik terugdenk aan The Black Dahlia, herinner ik me nog wel die film noir-beelden, maar vraag me niet meer naar de clou van het verhaal, die is helaas vervaagd.

Om je jezelf in die mysterieuze twenties te wanen, is The Escape Hunt de ideale setting. We werden ontvangen in wat leek op de bibliotheek van een klassiek Engels landhuis (beeld je de bibliotheek van Cluedo in).

Al thee-sippend mochten we kiezen uit de volgende scenario’s: 'De verdwijning van Manneken Pis', 'De bom in het Koninklijk Paleis' en 'De ontvoering in de opera'. Omdat we ons toch de grootste zorgen baarden om Manneken Pis, besloten we dit raadsel uit te pluizen.

Over wat er de volgende 60 minuten gebeurde, kan ik alleen dit zeggen: we werden met ons 4-tallig team opgesloten in een kamer, waar we na veel ontdekkingen, verrassingen, en tevergeefse pogingen om Chinees te bestellen door de telefoon, met een nog innigere relatie (en Manneken Pis) zijn buitengekomen. Never change a winning team.

Ideaal avontuur dus als je de band met je dreamteam nog wat hechter wil aanhalen! Organiseer een pretty little liars party en dos je uit als een flapper uit de jaren 20!

Fotos © aceshobbiz, famousline, dailymail, howtospendit

page loaded