Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De perfecte selfie: 6 do’s!

Door Lars op 29.03.2015

Foto's nemen van de soep die je bestelt of van de pumps die je aan hebt ... Het passeert allemaal de revue op social media. Als ik scroll op mijn Instagram-account is dat zowat het enige wat ik zie en I admit: ik doe dat eigenlijk ook. Alleen soms lastig dat je na het posten dan koude soep moet binnenspelen, maar bon.

Af en toe een toffe selfie in je feed gooien is een leuke afwisseling en zorgt voor een personal touch. Zo weten je volgers tenminste wie ze volgen. Laat je followers zien wie je bent, how you look en make it personal

Iedereen maakt selfies, maar kent iedereen de tips & tricks? Here we go!

De basis is een smartphone met een goede camera, anders kan je het wel vergeten. Laat mij je voorstellen: de HTC One M9, het nieuwe model dat HTC loslaat op de markt. Zin in een selfie? Dan kan je gebruik maken van de UltraPixel front camera. Een scherper shot heb je nog nooit gezien. 

Nu we weten welke gsm we best kunnen gebruiken, draait het nu enkel nog rond de how-to's die we je gaan bijleren. Open je Instagram-account en houd je klaar om te posten. 

1. Natuurlijke lichtinval: Je wilt absoluut geen geel-oranje schijn op je gelaat doordat je een selfie neemt naast je nachtlampje. Zorg dat je altijd bij een natuurlijke lichtbron staat op het moment dat je je foto neemt. Ga voor een raam staan of buiten op straat en neem je selfies bij voorkeur overdag en niet 's avonds. 

2. Achtergrond: Check je background voor je een selfie neemt. Het beste is een effen muur in een subtiele kleur. Is dit niet binnen handbereik, ruim dan al je rommel op. Zorg voor wat toffe attributen of een mooi uitzicht. Keep your background clean!

3. Strike a pose: We hebben allemaal wel gekeken naar America's Next Top Model en de tips onthouden van Tyra Banks. Neem nooit frontaal een selfie: er is niets lelijker dan dat! Houd je hoofd een beetje schuin, zorg voor een strakke kaaklijn en een toffe angle. Extra tip: houd je smartphone up in the air en trek je foto van bovenaf. (bye bye dubbele kin)

4. No shame: Trek het je niet aan waar en wanneer je een selfie maakt. Is het moment daar, dan moet je het gewoon doen. Als mensen je scheef bekijken, don't blame them. Zij weten niet dat je druk bezig bent met je social media-imperium uit te bouwen. 

5. Apps & filters: Soms is het een goed idee om #nofilter te gebruiken, want natural beauty is ook een absolute do. Ben je toch niet helemaal overtuigd, dan is het belangrijk om goede filters te gebruiken. Persoonlijk gebruik ik altijd VSCO Cam, maar andere goede opties zijn Lightroom en Afterlight. Je contrast en helderheid kunnen aanpassen is een gift from heaven, geloof mij. 

6. Gadgets: Het is altijd slim om iets op je foto te highlighten. Je kan je nieuwe Chanel lipstick gebruiken, een oogschaduw uittesten of de primeur van je nieuwe trui van COS uploaden. Allemaal details die je foto opleuken en veel aantrekkelijker maken voor je volgers. 

Foto's © allure.com, HTC.com en elsekramer.nl

Met medewerking van Jan Van Eldere

page loaded